Medlearns utbildning vård-SFI – ett fortsatt vinnande koncept
Hem NYHETER Medlearns utbildning vård-SFI – ett fortsatt vinnande koncept

Medlearns utbildning vård-SFI – ett fortsatt vinnande koncept

Publicerat av: Redaktionen

På Medlearns utbildning vård-SFI studerar eleverna studerar svenska samtidigt som de läser en yrkesutbildning inom vård, hälsa och omsorg Utbildningen ges på flera orter runt om i Sverige, bland annat i Kungsbacka.

Medlearns utbildning vård-SFI – ett fortsatt vinnande koncept 2Nyligen tog 23 elever examen från utbildningen i Kungsbacka där i princip alla redan innan examensdagen fått jobb.

På Medlearn i Kungsbacka erbjuds utbildningar inom vård, hälsa och omsorg. En av dessa är undersköterskeutbildningen med språkstöd, vård-SFI. Under den två år långa utbildningen studerar eleverna vårdstudier parallellt som de läser kurser i svenska. Studieformen kortar vägen till etablering på arbetsmarknaden för nyanlända och bidrar till stor samhällsnytta.

Uppmärksammad utbildning

Tidningen Norra Halland rapporterade om det goda resultatet för Medlearn i Kungsbacka. Läs reportaget här. Lyssna även när lärare Jenny intervjuas av radio P4 Halland här (15.45).

Intresset för utbildningen har visat sig vara stort hos kommuner. Medlearn arbetar nu mot att få praktisera den på flera orter. Läs mer om utbildningen här. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>