1177 Vårdguiden lanseras som mobilapp
Hem NYHETER 1177 Vårdguiden lanseras som mobilapp

1177 Vårdguiden lanseras som mobilapp

Publicerat av: Redaktionen

Läs din journal, omboka ditt läkarbesök och kolla upp cvett säkert sätt i mobilen:

1177 Vårdguiden lanseras som mobilapp 3Vårdens e-tjänster finns från och med i dag tillgängliga i easAn egen app. Journal via nätet är den populäraste e-tjänsten och användningen har nästan tredubblats på ett år.

1177 Vårdguiden-appen kan från idag laddas ner på Google Play och App Store.

– Nästan 6 av 10 stockholmare har någon gång loggat in på 1177 Vårdguiden för att nå sina personliga e-tjänster, och de blir fler för varje dag. Bara i Stockholm är det 26.000 personer som loggar in varje dag. Vården måste bli mer digitalt tillgänglig, och nu blir det ännu enklare att använda vårdens e-tjänster när vi lanserar den egna appen 1177 Vårdguiden.

Det säger Daniel Forslund (L), ordförande i Region Stockholms Innovations- och utvecklingsutskott. Det är 1,3 miljoner personer eller 58 % av alla invånare i Stockholmsregionen som redan har använt någon av e-tjänsterna på 1177.se. Användningen av flertalet av vårdens e-tjänster har mångdubblats de senaste åren, där antalet inloggningar har ökat från ca 100 000 per månad 2014 till närmare 800 000 per månad 2018.

– Efterfrågan på mobila och digitala vårdtjänster är tydlig. Det borde vara lika självklart att ha kontakt med vården som med banken i mobilen – och med appen 1177 Vårdguiden blir det möjligt. I appen finns både allmän information om vård och hälsa som alla kan nå direkt, och personlig information om din egen vård som kräver inloggning med mobilt bank-ID, berättar Daniel Forslund (L).

– Jag är stolt över att vi i Stockholm har tagit fram denna app som kommer kunna användas i hela landet. Det är hög tid att vår uppskattade sjukvårdsrådgivning via webb och telefon blir bättre anpassad till dagens krav, och denna app är första steget i en stor upprustning av 1177 Vårdguiden, avslutar Daniel Forslund (L).

1177 Vårdguiden lanseras som mobilapp 4

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>