MedVasc AB har utsett Cathrin Johansson till ny vd och Eric Wahlberg till ny styrelseordförande
Hem NYHETER MedVasc AB har utsett Cathrin Johansson till ny vd och Eric Wahlberg till ny styrelseordförande

MedVasc AB har utsett Cathrin Johansson till ny vd och Eric Wahlberg till ny styrelseordförande

Publicerat av: Redaktionen

Som nästa steg i kommersialiseringen av MedVascs medicintekniska produkt Solutio på den amerikanska och europeiska marknaden har bolaget utsett Cathrin Johansson till ny vd och Eric Wahlberg till ny styrelseordförande.

MedVasc är ett inkubatorföretag hos SmiLe.

MedVascs grundare, Dr Michael Åkesson, har utvecklat och patenterat den medicintekniska produkten Solutio som är designad för att minimera smärta samtidigt som den maximerar både tid och kostnadseffektivitet vid behandling av åderbråck. Resultaten från en genomförd klinisk studie visar mycket positiva resultat och nu förstärker MedVasc teamet ytterligare.

– Cathrin Johanssons bakgrund, erfarenhet och entreprenöriella tankesätt kommer starkt att bidra till MedVascs fortsatta utveckling där vårt nästa steg är att starta regulatorisk process och förbereda för kommersialisering i USA och Europa. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Cathrin, säger Michael Åkesson, grundare och huvudägare, MedVasc.

Cathrin Johansson har bred erfarenhet av att arbeta med startups, driva förändring, och etablera samarbeten både nationellt och internationellt. Hon har haft flera ledande roller i både privata och offentliga organisationer. Senast arbetade hon med Ignite Sweden, där hon framgångsrikt har bidragit till att katalysera kommersiella samarbeten mellan startups och stora internationella företag/offentliga organisationer. Från den 1 september leder hon nästa steg i MedVascs resa.

MedVasc AB har utsett Cathrin Johansson till ny vd och Eric Wahlberg till ny styrelseordförande

MedVascs vd Cathrin Johansson och styrelseordförande Eric Wahlberg

– Jag har följt MedVasc sedan tidigt utvecklingsskede och är otroligt glad över att fortsätta bygga vidare på den fantastiska produktinnovation som redan finns i företaget och att tillsammans med teamet driva relevanta milstolpar framåt mot kommersialisering, säger Cathrin Johansson, ny vd för MedVasc.

MedVasc har nyligen även utsett Eric Wahlberg till ny styrelseordförande. Han har 20 års erfarenhet som life science-chef och rådgivare, inklusive akademiska roller, och som VP för tidig klinisk utveckling CV & GI på AstraZeneca och senior medicinsk chef för Allergan.

– Det är spännande att vara en del av MedVascs resa. Jag är säker på att Solutio kommer att visa sig förbättra patientens upplevelse av vården, säger Eric Wahlberg, ny styrelseordförande, MedVasc.

Eric Wahlberg är en tung life science-profil, investerare och expert. Utöver sin chefskarriär är Eric även professor i kärlkirurgi vid Linköpings universitet. Han har skrivit nästan hundra vetenskapliga arbeten och haft positioner som ordförande i Svensk Kärlkirurgiska Föreningen och som ordförande eller styrelseledamot i över 30 företag.

– Vi är mycket glada över att Eric Wahlberg kommer till MedVasc som styrelseordförande. Eric har djup kunskap om kärlkirurgi, marknadslogik och stark kunskap från kommersialisering av life science-produkter/tjänster. Eric är en aktiv och framåtlutad ordförande och jag är mycket glad över att ha honom ombord som tar MedVasc till nästa nivå, säger Michael Åkesson, grundare och huvudägare av MedVasc.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>