Microsoft stöttar isolerade i riskgrupper med Surface-enheter

Microsoft i Sverige startar ett initiativ för att erbjuda sjukvård och äldreomsorg att låna Surface-enheter för att stötta isolerade individer som behöver komma i kontakt med familj och vänner.

Microsoft stöttar isolerade i riskgrupper med Surface-enheter 1Surface-enheterna är fullt utrustade med kommunikationsverktyget Microsoft Teams i syfte att underlätta kommunikation för inlagda patienter under den rådande situationen. Utlåningen genomförs i samarbete med Techbuddy som kommer att stötta med teknisk utbildning och genomgång med personal.

– Alla våra utlåningsenheter som vi har tillgängliga lånar vi nu ut till sjukvård och äldreomsorg i syfte att hjälpa människor som är isolerade att kunna hålla kontakt med nära och kära. Vi vet hur viktig den mänskliga kontakten är och vi vill därför göra vad vi kan i denna utmanade stund, säger Helena Kappen, Affärsområdeschef Surface & Devices.

– Vi tycker att det är viktigt att alla gör det de kan för att stötta i samhället just nu. Digitalt utanförskap är en kärnfråga för oss och just nu är det viktigare är någonsin att människor som är isolerade kan få kontakt med sina nära. Att vi då hjälper till med vår tekniska expertis är en självklarhet för oss, säger Siavash Habibi, COO på TechBuddy.