Hem NYHETER Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Publicerat av: Redaktionen

Med spridningen av coronaviruset uppmanas riskgrupper och personer som är sjuka att undvika gå till apoteken.

Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår. 2

Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Istället kan man handla apoteksvaror online eller låta ett ombud hämta ut läkemedel via fullmakt eller legitimation. På Kronans Apotek kan man nu se att apoteksärenden med fullmakt totalt har ökat med 50% och att andelen fullmaktsexpeditioner till kunder 70+ har ökat med 100% under mars jämfört med februari.

Under mars månad har Kronans Apotek haft en ovanligt stor belastning på apoteken – både fysiskt och online. När Coronaviruset definierar våra dagar testar alltfler nya vägar för att få tag i sina apoteksprodukter och läkemedel. Hos Kronans Apotek har man noterat en kraftig ökning av apoteksärenden via fullmakt/ombud. Dessa har under mars totalt ökat med 50 % och andel fullmaktsexpeditioner till kunder 70+ har gått upp 100 % jämfört med februari.

-Det är positivt att många nu nyttjar e-handel och fullmakter för att minimera risken att bli smittad eller att föra smitta vidare, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek och fortsätter:

-Jag vill uppmana alla att tänkta till om de kan hjälpa en förälder, granne eller någon som kan behöva ett ombud för hämta ut sina läkemedel. Man kan hämta mediciner åt någon annan via fullmakt men det räcker faktiskt att de tar med äldres legitimation och deras egen legitimation. Vet de bara namnet på medicinen och dosen så kan de hämta ut läkemedlen, säger Anders Torell

Även nedladdningar av företagets app ökar och totalt har närmare 200 000 personer laddat ner Kronans Apoteks app. Genom appen kan man enkelt kan ge fullmakt, se vilka fullmakter man har, samt ha koll och få påminnelser på sina egna, sina barns och sina husdjurs recept under ett och samma tak.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>