Hem NYHETER Miris HMA i klinisk studie vid Harvard Medical School

Miris HMA i klinisk studie vid Harvard Medical School

Publicerat av: Redaktionen

Ett av de största sjukhusen inom Harvard Medical School i USA, planerar att i februari 2020 starta en klinisk studie med 130 för tidigt födda (prematura) barn.

Miris HMA i klinisk studie vid Harvard Medical School 3Miris Human Milk Analyzer kommer användas för analys av bröstmjölk i studien.

Studien är en randomiserad studie där man kommer jämföra två strategier för berikning av bröstmjölk till prematura barn på den neonatala intensivvårdsenheten. Alla deltagande barn får en humanmjölks baserad diet bestående av mammans egen och/eller donerad bröstmjölk, vilken berikas med makro- och mikronutrienter.

I kontrollgruppen berikas mjölken enligt rutinmässig standardvård i USA, och i den andra gruppen anpassas berikningen baserat på resultat från bröstmjölksanalys med Miris HMA™, så kallad target fortification. Resultaten utvärderas på fysisk tillväxt, hjärnans utveckling samt kognitiv utveckling vid 2 års ålder.

Mer information om studien: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03977259?recrs=b&map_cntry=US&map_state=US%3AMA&age=0&draw=2&rank=3.

“Detta är den första större studien med target fortification i USA och vi är oerhört glada att ett så välrenommerat universitetssjukhus startar denna studie. Vi ser med stor tillförsikt fram emot när resultaten publiceras. Det är viktigt att Miris HMA ingår i kliniska studier då det är en förutsättning för att öka evidens och utvecklingen inom individuell nutrition för prematura barn. För Miris är det också viktigt för att förankra Miris HMA som golden standard vid amerikanska neonatala intensivvårdsavdelningar,” säger Camilla Myhre Sandberg, Miris VD.

Miris HMA mäter koncentrationen av makronutrienter i bröstmjölk och används för att säkerhetsställa att prematura och sjuka barn får rätt mängd nutrition för bästa möjliga start i livet. Intresset för att optimera nutrition för prematura barn ökar i USA och tack vare FDA-godkännandet är Miris i framkant av utvecklingen av området. Miris har hittills totalt sålt och installerat 34 analysinstrument i USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>