Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema
Hem NYHETER Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema

Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema

Publicerat av: Redaktionen

Rekordsnabb implementering av affärssystem hos snabbväxande svenskt läkemedelsföretag ger nya möjligheter till affärsanalys i realtid och accelererar global tillväxt.

Moberg Pharma framtidssäkrar tillväxt med SAP S/4HANA och Implema 2Moberg Pharma är ett snabbt växande svenskt läkemedelsföretag som kommersialiserar egenutvecklade, förvärvade och licensierade produkter på den globala marknaden. Nuvarande produkter är receptfria och säljs i egen regi i USA samt via distributörer i fler än 30 länder.

För att framtidssäkra snabb och lönsam global tillväxt har Moberg Pharma valt att uppgradera sitt tidigare affärssystem SAP ERP till SAP S/4HANA. Implementationen genomfördes rekordsnabbt av Implema, på under tio veckor, med hjälp av företagets metodik Implema Way. Projektet kom även i mål under budget, när systemet gick live i slutet av 2018. Implema hanterar också driften från företagets driftcenter i Örebro.

Uppgraderingen av systemet ger bland annat Moberg Pharma ny avancerad funktionalitet för affärsanalys genom SAP Analytics Cloud. Med hjälp av den kraftfulla SAP HANA-databasen kan stora datamängder analyseras live direkt mot affärssystemet, vilket gör det möjligt att snabbt skapa prognoser och göra annan kritisk affärsanalys i realtid.

  • Med SAP S/4HANA är vi trygga med att vi har en framtidssäker digital plattform som vi kan fortsätta växa med och där vi snabbt kan analysera våra marknaders behov och förändringar i realtid. Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget, säger Mark Beveridge, Vice President Finance på Moberg Pharma.
  • Vi är både stolta och nöjda över att stödja Moberg Pharma på deras globala tillväxtresa. Vi ser att många SAP-kunder idag står inför en uppgradering till SAP S/4HANA och det känns bra att kunna visa att detta steg går att ta på ett snabbt och tryggt sätt. Vi ser också projektet som en bekräftelse på att Implemas kompetens och metodik passar väl inom Life Science, som är en av de branschvertikaler som växer snabbast hos oss, säger Jörgen Aronsson, VD på Implema.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>