Hem NYHETER MTRX erbjuder gratis munskydd och fri avbokning för alla höstens resor

MTRX erbjuder gratis munskydd och fri avbokning för alla höstens resor

Publicerat av: Redaktionen

Efter de lättade reserekommendationerna från den 13 juni har MTRX, med fokus på tryggheten ombord, gett många möjligheten att semestra i Sverige.

MTRX erbjuder gratis munskydd och fri avbokning för alla höstens resor 2

MTRX erbjuder gratis munskydd och fri avbokning för alla höstens resor

Nu väljer MTRX att fortsätta i samma spår och förlänga sitt erbjudande gällande gratis munskydd, fri avbokning och möjlighet till garanterat ledigt säte bredvid för alla höstens resor.

– Trygghet och säkerhet är vår främsta prioritet och vi vill proaktivt vidta dessa åtgärder för att skapa ett tryggt resande för de affärs- och fritidsresenärer som vill och behöver resa mellan Stockholm och Göteborg i höst. I tillägg till våra aktiviteter så kommer vi att kraftigt öka antalet avgångar under hösten jämfört med läget i våras i syfte att minska risken för trängsel, säger Mats Johannesson, VD på MTRX.

MTRX följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har sedan tidigare vidtagit flera åtgärder för att minska smittspridningen så som till exempel utökad städning ombord samt ändrade serveringsrutiner i cafét.

För att fortsatt möjliggöra social distansering behålls möjligheten att köpa ett extra säte för 150 kr när bokning sker via mtr.se vilket innebär att man som resenär får två säten under sin resa även i FIX och FLEX. Vid bokning av biljett via resebyrå erhåller resenären som vanligt ett extra säte vid bokning av 1 KLASS PLUS utan extra kostnad, tillägg av extra säte vid bokning av övriga biljettklasser via resebyrå är ej möjlig.

MTRX åtgärder kopplat till Covid-19 och hösten

  • MTRX erbjuder fram till den 31 oktober gratis munskydd för samtliga resenärer. Munskydden delas ut av MTRX servicevärdar i samband med avgång. Munskydden är en extra försiktighetsåtgärd och man ska fortsatt enbart resa om man är helt frisk och symptomfri.
  • MTRX möjliggör för samtliga kunder att avboka sin planerade resa. I biljettklasserna FLEX och PLUS är samtliga biljetter som vanligt återbetalningsbara och i biljettklassen FIX, där resenären bokat på mtr.se, kan man avboka och erhålla ett värdebevis med motsvarande värde för framtida resor. För bokningar gjorda via resebyrå kontaktas resebyrån för återbetalning för samtliga biljettklasser. Detta gäller för resor med avresedatum fram till och med den 31 oktober. Värdebeviset är giltig till och med den 31 oktober 2021.
  • Nya serveringsrutiner samt utökad städning och tillsyn ombord på tågen.
  • MTRX möjliggör för alla kunder som bokar på mtr.se att köpa ett extra ledigt säte för 150 kr och därmed öka avståndet till sina medresenärer. Detta gäller i biljettklasserna FIX och FLEX. I 1 KLASS PLUS ingår alltid ledigt säte bredvid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>