Mucocort säkrar Europa-patent och stärker banden med Aurena Laboratories
Hem HÄLSA Mucocort säkrar Europa-patent och stärker banden med Aurena Laboratories

Mucocort säkrar Europa-patent och stärker banden med Aurena Laboratories

Publicerat av: Redaktionen

Mucocort närmar sig marknaden med ett självabsorberande plåster mot aftös stomatit (afte).

MedTech-bolaget har nu fått sitt första patentgodkännande för Europa och dessutom kliver Aurena Laboratories in med ytterligare kapital och utökar sin ägarandel.

För ett drygt år sedan skrev Mucocort AB avtal med det familjeägda Aurena Laboratories AB. Karlstadsföretaget klev in som minoritetsägare och parterna skrev under ett samarbetsavtal kring produktion, marknadsföring, försäljning och en lansering på den internationella marknaden.

Nu växlar Aurena Laboratories upp sin satsning.
– Vi är mycket nöjda med att Aurena ser potentialen i vår produkt och dessutom väljer att investera ytterligare i bolaget. Det säkrar upp en svensk produktion och en lineextension-utvecklingen på sikt. Aurena är ett svenskt, välskött bolag som jobbar med hållbara lösningar och har i dag de kunder vi vill samarbeta med i framtiden. Samverkan mellan företagen säkerställer också att det blir en svensk produkt och att vi gemensamt kan fokusera på att utveckla ett miljövänligare förpackningsalternativ, säger Jean Lycke, projektledare för Mucocort, som har mer att glädjas över.

Mucocort har nämligen fått sin första patentansökan godkänd och detta för Europa, och ytterligare länder kommer förhoppningsvis att adderas framöver. Ett viktigt steg mot marknaden för det virtuella bolaget, som får affärsstöd av Umeå Biotech Incubator.

– Nu börjar det positiva arbetat med att välja ut länder som ligger inom ramen för en framtida marknadsintroduktion och detta arbete gör vi i samarbete med Aurena, säger Jean och tillägger:

Mucocort säkrar Europa-patent och stärker banden med Aurena Laboratories– Det är glädjande att vi fått grönt ljus för vårt första patent då våra kommande patentansökningar ligger i linje med den vi nu har fått ett godkännande för.

Vid sidan av patentansökningarna är Mucocort i slutfasen av arbetet med att skicka in en ansökan om tillstånd för klinisk prövning till Läkemedelsverket.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>