Hem NYHETER Mustasch startar insamlingen #whatiswrong i samarbete med stödorganisationen Mind

Mustasch startar insamlingen #whatiswrong i samarbete med stödorganisationen Mind

Publicerat av: Redaktionen

I maj släppte Mustasch singeln ”What Is Wrong” för att uppmärksamma kampanjen med samma namn.

Mustasch startar insamlingen #whatiswrong i samarbete med stödorganisationen Mind 2

Ralf Gyllenhammar, Mustasch. #whatiswrong

Tillsammans med stödorganisationen Mind startar bandet nu även insamlingen #whatiswrong.

Enligt framtagen statistik är 70% av alla som tar sitt liv män, och självmord bland unga fortsätter att öka. Fler än 1000 pojkar och män i Sverige tar sitt liv varje år. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män i åldern 15 – 44 år och är fem gånger vanligare än dödsfall trafiken.*

– Män förväntas vara starka och vågar inte söka hjälp. Och när de väl vågar, så finns inte resurserna hos stödlinjerna för att ta emot alla samtal. Det vill vi i Mustasch ändra på. Därför har vi startat insamlingen #whatiswrong. Jag har själv tre döttrar och uppskattar förstås de kampanjer som belyser unga kvinnors situation. Men det är ett faktum att självmord ökar bland unga män och det måste vi sätta stopp för. Vi vill att alla män ska veta att det är en styrkehandling att våga söka hjälp, säger bandets sångare Ralf Gyllenhammar.

Förra året inkom 227 000 samtal till Minds Självmordslinje, men endast ett av tio samtal kunde besvaras. Mustaschs syfte med insamlingen #whatiswrong är att samla in 200 000 kr till Mind för att de ska ha möjligheten att kunna ta emot betydligt fler samtal från stödsökande till Självmordslinjen.

– Vi vill uppmuntra alla som har möjlighet att skänka en gåva till den här insamlingen att göra det. Det räddar liv! Vi utmanar även våra fans att ta egna bilder med texten #whatsiswrong för att ta ställning i sociala medier. Tillsammans kan vi göra något åt det här!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>