Hem NYHETER MyControl Support – ett helt nytt stödprogram för patienter med obesitas

MyControl Support – ett helt nytt stödprogram för patienter med obesitas

Publicerat av: Redaktionen

Navamedic MyControl Support  lanserar i Sverige ett helt nytt stödprogram riktat mot patienter med obesitas.

MyControl Support - ett helt nytt stödprogram för patienter med obesitas 2

 Navamedic MyControl Support  lanserar i Sverige ett helt nytt stödprogram riktat mot patienter med obesitas.

Programmet är det första i sitt slag i Norden, med ambitionen att stärka behandling av obesitas och syftar till att erbjuda patienter utökat stöd under en 6-månadersperiod för att förbättra följsamheten till deras behandling. Utrullning kommer att se succesivt i övriga nordiska länder.

Supportprogrammet kommer som ett led i den tidigare lanserade informationsplattformen MyControl.se och är en del av Navamedics strategi att erbjuda både information och säker behandling för patienter med obesitas.

”Lanseringen av en plattform som denna är det tydligt mest ambitiösa och innovativa initiativ vi erbjudit vårdsystemet. Detta följer vår uttalade ambition om att belysa komplexiteten kring sjukdomen och erbjuda både vårdpersonal och patienter ett behandlingsalternativ som kompletterar och stärker ordinarie behandlingsmetoder.” säger Kathrine Gamborg Andreassen, CEO på Navamedic.

MyControl Support innehåller bland annat information om beteendeförändring, sociala och miljömässiga utmaningar, måltids- och näringsplanering såväl som ett verktyg för att bygga och bibehålla sunda vanor som skall leda till viktminskning. Patienter som får särskilda läkemedel utskrivet som en del av sin behandling får även personliga stödsamtal med legitimerad sjuksköterska under programmets gång.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>