Nokia debuterar med portfölj av digitala hälsoprodukter och lösningar för konsument
Hem NYHETER Nokia debuterar med portfölj av digitala hälsoprodukter och lösningar för konsument

Nokia debuterar med portfölj av digitala hälsoprodukter och lösningar för konsument

Publicerat av: Redaktionen

Withings prisbelönta ekosystem av uppkopplade hälsoprodukter kommer lanseras under det ikoniska varumärket Nokia under tidig sommar 2017. Det inkluderar uppkopplade vågar, aktivitetsmätare, blodtrycksmätare, termometrar och hemövervakningskameror, de vackert formgivna produkterna kommer erbjudas på den globala konsumentmarknaden. Nokia kommer samtidigt att avtäcka en omdesignad Health Mateapp.

  • Det prisbelönta sortimentet från Withings lanseras under varumärket Nokia sommaren 2017Nokia debuterar med portfölj av digitala hälsoprodukter och lösningar för konsument 2
  • Uppdateringar av Health Mate-app och lansering av Patient Care-plattform kommer hjälpa individer och medicinskt professionella att nå bättre resultat kring hälsa

Nokia’s uppkopplade hälsoprodukter, beprövade på medicinsk nivå, kommer ännu närmare hälsovården genom lanseringen av sin Patient Care Platform, något som möjliggör att läkare och patienter kan behandla kroniska sjukdomar så som högt blodtryck (Hypertoni).

“Nokia är ett starkt globalt varumärke som är synonymt med innovation, uppkoppling och fantastisk design,” säger Cedric Hutchings, VP of Digital Health, Nokia. “Withings gick in i Nokia då vi delar visionen att inspirera individer att ta kontroll över deras egna hälsa. Med den fulla kraften av ett förtroendegivande varumärke som är känt för pålitlighet och kvalitet, kommer vi nå fler människor och påverka fler liv att hjälpa människosläktet att vara hälsosammare tillsammans.”

Omdesignad Health Mateapplikation

Health Mate är den centrala delen av det digitala hälso-ekosystemet och samlar in data från vågar, mätare och andra uppkopplade enheter till ett ställe för att ge en 360-graders vy över hälsan. I samband produkternas nya varumärkning kommer Health Mate-applikationen att genomgå en redesign för att ge en förbättrad användarupplevelse. Den omdesignade appen kommer att göra det smidigare att lägga till enheter, dela framsteg med familjemedlemmar och kommer också att introducera nya träningsprogram som går in på djupet. Träningsprogrammen kommer att ta med användarna på ett åtta veckor långt äventyr där de skall klara hälsomål i kombination med sina personliga upplevelser i strävan att bättre kunna hantera sin hälsa och sitt välmående.

Ny vårdplattform – för patienter och läkare närmare varandra

Nokia kommer också att lansera en plattform för patientvård, designad för att förbättra relationen mellan patienter och professionell vårdpersonal. Den nya plattformen ger läkare och vård-team möjligheten att följa sin patienter på distans genom smarta enheter för att förebygga och hantera kroniska sjukdomar och för att driva en tidseffektiv och målinriktad vård genom att undvika onödiga läkarbesök och sjukhusvistelser. Plattformen används idag av the National Health Service i Storbritannien i en forskning med 69000 personer för att bättre förstå hypertoni (högt blodtryck) och vilken roll distansbevakning har för att minska blodtryck på patienter.

De nya uppkopplade hälsoprodukterna med Nokia-märkning kommer finnas tillgängliga under tidig sommar 2017 via Nokia’s webplats och via återförsäljare som Elgiganten, Teknikmagasinet, Webhallen och NetOnNet. Den omdesignade Health Mate-applikationen kommer att släppas i samband med nylanseringen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>