Norge ingår nu i det europeiska life science -nätverket EIT Health
Hem CORONA Norge ingår nu i det europeiska life science -nätverket EIT Health

Norge ingår nu i det europeiska life science -nätverket EIT Health

Publicerat av: Redaktionen

EIT Health Scandinavia, som är en del av ett av de största life science-initiativen i hela världen, utökar nu sitt nätverk till att omfatta även Norge när det norska universitetet för vetenskap och teknik, NTNU, blir associerad partner.

Under pandemin utvecklade forskare vid NTNU en ny testmetod för Covid-19. Testet skalades snabbt upp och blev ett viktigt verktyg för att ha kontroll över viruset i Norge. Detta Covid-19-test används nu internationellt och är ett utmärkt exempel på NTNU’s innovationskapacitet.

NTNU går med i life science-nätverket EIT Health med Norway Health Tech (NHT) som strategisk partner.  NHTs starka nätverk integrerar ekosystemet inom hälsa och ger en unik samarbetsplattform för att driva och leverera innovation för att förändra sjukvården.

Norge ingår nu i det europeiska life science -nätverket EIT Health

NTNU går med i life science-nätverket EIT Health med Norway Health Tech (NHT) som strategisk partner. Foto Geir Moen

NTNU är ett internationellt universitet med fokus inom vetenskap och teknik, och är känt för sitt nära samarbete med industrin och sjukvården. Det är Norges största universitet med över 40 000 studenter och 8000 anställda.

– Vi är mycket glada över att nu ingå i EIT Health-nätverket och samarbeta med internationella partners som delar våra gemensamma ambitioner att öka antalet innovationer, kommersialiseringar och nystartade företag inom akademin så att vi kan förstärka hållbara tjänster inom sjukvården. Att bidra till en bättre hälsa och sjukvård stämmer väl överens med NTNU’s vision; kunskap för en bättre värld, säger Toril A. Nagelhus Hernes, prorektor för innovation vid NTNU och professor i medicinsk teknik.

Genom samarbetet med Norway Health Tech kommer NTNU att engagera hela det norska ekosystemet inom hälsa och sjukvård.

– EIT Health ger våra medlemsföretag unika möjligheter att skala upp och nå nya marknader och vi är glada över att få vara en del av denna ambition. Som ett av de största life science-initiativen  i världen är EIT Health ett ekosystem utan motstycke, en perfekt styrmotor för att överföra innovation till sjukvården. Detta förstärks ytterligare av samarbetet med NTNU, en perfekt matchning mellan industri och akademi, säger Lena Nymo Helli, VD, Norway Health Tech.

– NTNU i kombination med Norway Health Tech är ett starkt tillskott till EIT Health-nätverket, med imponerande forskning, inklusive nobelpristagare inom fysiologi eller medicin och nya innovationer såsom testmetoder för COVID-19. Med NTNU som associerad partner, i kombination med NHT, stärks det skandinaviska nätverket ytterligare och täcker nu hela det norska ekosystemet inom hälsa och sjukvård, säger Erik Forsberg, VD, EIT Health Scandinavia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>