Novocure och onkologiföretaget MSD ingår samarbete för att utvärdera Tumor Treating Fields med Keytruda vid glioblastom
Hem HÄLSA Novocure och onkologiföretaget MSD ingår samarbete för att utvärdera Tumor Treating Fields med Keytruda vid glioblastom

Novocure och onkologiföretaget MSD ingår samarbete för att utvärdera Tumor Treating Fields med Keytruda vid glioblastom

Publicerat av: Redaktionen

Novocure har tecknat samarbetsavtal med ledande onkologiföretaget MSD.

Den här gången handlar det om att genomföra en klinisk prövning för att utvärdera samtidig behandling med Tumor Treating Fields och Keytruda (pembrolizumab) hos patienter med nydiagnostiserat glioblastom, den svåraste och mest aggressiva formen av hjärntumör.

Novocure och onkologiföretaget MSD ingår samarbete för att utvärdera Tumor Treating Fields med Keytruda vid glioblastomPrövningen, som går under benämningen EF-41/Keynote D58, bygger vidare på de lovande preliminära resultaten från fas II-studien 2-THE-TOP där de 26 patienterna nådde en progressionsfri medianöverlevnad på 12,1 månader och total överlevnad på 25,2 månader.

Novocure kommer att inleda diskussioner med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA med avsikt att EF-41/Keynote D58-studien ska vara registreringsgrundande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>