Nu börjar Hörselveckan, med hörseltester i hela landet
Hem NYHETER Nu börjar Hörselveckan, med hörseltester i hela landet

Nu börjar Hörselveckan, med hörseltester i hela landet

Publicerat av: Redaktionen

Ungefär en av tre har inte testat hörseln på över tio år, och det innebär en allvarlig hälsorisk.

Nu börjar Hörselveckan, med hörseltester i hela landet 1

HRFs Hörseltestaren är ett vetenskapligt validerat tal-i-brus-test, som finns både på webben och som app.

Därför uppmanar nu Hörselskadades Riksförbund (HRF) hela Sverige att göra ett enkelt gör-det-själv-test under nästa vecka – Hörselveckan.

Hörselnedsättning blir allt vanligare. Över 1,5 miljoner svenskar har svårt att höra i samtal med andra. Ungefär hälften är i yrkesverksam ålder.

Trots det är det många som inte har sökt hjälp eller ens testat sin hörsel. Och att under lång tid slita med hörselproblem leder lätt till huvudvärk, tinnitus, stressymptom och annan ohälsa.

Testa dig!
Nu uppmanar HRF allmänheten att kolla sin hörsel under Hörselveckan, den 15–21 oktober. Det är enkelt med Hörseltestaren, ett gör-det-själv-test som finns både som app och på webben: www.hörseltestaren.se  Testet visar om det finns tecken på en hörselnedsättning och därmed skäl att kontakta hörselvården.

Hörselveckan på 70-tal orter
I samband med Hörselveckan erbjuder HRFs föreningar och distrikt hörseltester och andra aktiviteter på ett 70-tal orter runt om i landet – från Kalix i norr till Ronneby i söder. Under devisen ”Ett hörselsmart samhälle nu!” sprider hörselskadade kunskap till andra hörselskadade och anhöriga.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>