Nu har du en kurator direkt i mobilen

Alla har rätt att må bra.

Nu har du en kurator direkt i mobilen 1Men tusentals unga med psykisk ohälsa lider i det tysta.

Med mobil-appen Snaptive kan nu ungdomar chatta med utbildade kuratorer, direkt i mobilen.

Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år enligt Socialstyrelsen. Snaptive är en mobil-app som erbjuder lättillgängliga terapeutiska tjänster i form av samtals- och vuxenstöd samt professionell rådgivning och motiverande samtal.

Genom att finnas där ungdomar och genom hög tillgänglighet på kuratorer sänker Snaptive tröskeln för unga med psykiska besvär att få den hjälp och stöd de behöver.

– Vi ser att det finns ett stigma kring att prata öppet om psykisk ohälsa och vuxenvärlden kan ibland ha svårt att nå unga som behöver stöd. Genom att överföra kuratorsamtalen till smartphones och surfplattor verkar vi på en plattform där ungdomarna känner sig bekväma, säger Cem Celepli Atci, VD och grundare.

Snaptive har marknadens högsta tillgänglighet och garanterar sina användare full anonymitet.

När du skapat ditt anonyma Snaptive-konto kan du direkt börja chatta med en tillgänglig kurator, alltid med garanterat svar inom 30 minuter. Du kan chatta när och var du vill mellan 07.00 och 02.00 under en tidsperiod som du själv väljer. Snabbt, enkelt och smidigt. Snaptive finns i dagsläget tillgängligt för grund- och gymnasieskolor som anslutit sig till tjänsten.