Nu kan du som laktosintolerant få intyg via Dynamic Codes och MediChecks samarbete
Hem NYHETER Nu kan du som laktosintolerant få intyg via Dynamic Codes och MediChecks samarbete

Nu kan du som laktosintolerant få intyg via Dynamic Codes och MediChecks samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Uppsvälld mage, diarré och gaser är några av de vanligaste symptomen på laktosintolerans.

Nu kan du som laktosintolerant få intyg via Dynamic Codes och MediChecks samarbete 2Men eftersom symptomen är svårtydda och även kan orsakas av andra magproblem, är det viktigt att ta reda på fakta. Dynamic Codes test för adult (vuxen) laktosintolerans är snabbt, smidigt och säkert. Du tar testet själv hemma genom att topsa insidan av kinden, skickar provet till Dynamic Codes laboratorium och hämtar ditt svar online efter några dagar.

Du får inte bara ett testsvar. Dynamic Code samarbetar också med specialistläkare på mag- och tarmproblem. Du kan alltså direkt online prata med en specialist om ditt svar och få medicinsk rådgivning.

Laktosintolerans är problematiskt för den som är drabbad.

Därför kan det också vara viktigt att kunna få specialkost i exempelvis skolan. Ett muntligt läkarutlåtande om att man lider av laktosintolerans är tyvärr inte alltid tillräckligt för att få hjälp med att justera sin kost. Med Dynamic Codes test som bas kan man nu få ett intyg för laktosintolerans som utfärdas av Medichecks läkare till patienten.

– Vi är mycket glada för att våra test kan ligga till grund för att läkaren kan ge diagnos och även, i de fall det behövs, ge intyg till patienter. Vi hoppas detta skall underlätta för många så att de kan få en bättre fungerande vardag. Anne Kihlgren, VD, Dynamic Code.

Att man nu baserat på svaren från Dynamic Codes test kan ställa en diagnos utan att träffa patienten i fysiskt möte gör att patienten genom hela vårdkedjan kan hantera allt från hemmet dvs ta sitt test och sköta kontakten med vården på tid och plats som passar in i vardagen.

– Det här är ett fint exempel på ett samarbete som kompletterar befintlig vård genom nya angreppssätt. Det bidrar tydligt till att personer med laktosintolerans får en snabbare väg till att må bra, säger Thomas Ehrengren, VD, MediCheck.

Den viktigaste åtgärden vid laktosintolerans är att anpassa sin kost på rätt sätt. Ett intyg som hjälper patienterna att säkerställa att de får rätt specialkost är därför ett viktigt steg för bättre välmående för den som lider av laktosintolerans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>