Ny digital friskvårdstjänst för företag
Hem NYHETER Ny digital friskvårdstjänst för företag

Ny digital friskvårdstjänst för företag

Publicerat av: Redaktionen

Stressade medarbetare har ett produktionsbortfall på 38% vilket motsvarar 15 timmar varje vecka.

Ny digital friskvårdstjänst för företag 2Healthylane är en ny tjänst som leder till förebyggande och individanpassade insatser för friskare och mer framgångsrika företag. Under slutet av oktober lanserar de en crowdfundingkampanj på FundedByMe, med målet att nå 768 000 SEK i finansiering.

— Vi vet att friska och hälsosamma medarbetare i en välmående organisation leder till prestation och resultat. Vi har därför utvecklat vår tjänst till en ny nivå som är anpassad för att sänka företagets kostnader, genom en tydlig bild av hälsoläget i organisationen. Mindre kostnader betyder inte mindre fokus på medarbetarnas hälsa, tvärtom kan det erbjuda dem ännu större chans till att få den hjälp de behöver. Samtidigt kan företaget spara så mycket som 500.000 kronor på en anställd som byter livsstil och går från en riskgrupp till friskgrupp på et par år, säger Åke Åkerman, grundare av Certico, som står bakom tjänsten Healthylane.

Certico, som driver Healthylane, jobbar med sjukvårdsrådgivning och vårdplanering över hela Sverige.

De har ett stort nätverk vårdgivare online, såväl sjuksköterskor som läkare . De är ett modernt alternativ till företagshälsovård med fokus på att förstärka hälsan och förebygga ohälsan hos anställda och på så vis göra företag mer framgångsrika. Healthylane hjälper också företag att leva upp till de krav som arbetsmiljöverket ställer på arbetsgivare idag, både vad gäller både rehabiliteringskrav och koll på psykosocial ohälsa.

— Det pratas allt för ofta om sjukvård men för oss handlar det om friskvård. Det gäller att jobba proaktivt och se tendenser tidigt hos anställda. På så vis kan man fånga upp dem innan sjukfrånvaro blir det enda alternativet. Det handlar inte om att skjuta ännu större summor till de som redan använder sig av friskvård, tränar på fritiden och har en genomgående god hälsa, det handlar om att nå den stora massan av tickande stressbomber innan de detonerar, säger Elisabeth Eriksson, Hälso- och arbetsmiljöstrateg på Certico.

Certicos vision är att sätta en ny standard för vad företagshälsa bör vara. Genom att arbeta proaktivt kan man säkerställa både friskare anställda och ett lönsammare företag. Företag och organisationer får, med Healthylane, ett fast pris per månad och anställd. Vården för den anställda är snabb och lättillgänglig via telefon, chat, video eller besök. Något som attraherar både äldre och yngre generationer. Samtidigt får företaget statistikverktyg för att kartlägga ohälsan inom företaget och kan på så vis jobba förebyggande  med friskvården inom företaget. Nu vill de, genom sin crowdfundingrunda på FundedByMe, erbjuda fler företag framtiden inom friskvård.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>