Hem NYHETER Ny digital hudläkartjänst ger patienten svar inom 24 timmar.

Ny digital hudläkartjänst ger patienten svar inom 24 timmar.

Publicerat av: Redaktionen

Att komma till en hudläkare kan många gånger både vara krångligt och tidskrävande.

Ny digital hudläkartjänst ger patienten svar inom 24 timmar. 3Det är inte ovanligt att hela förloppet med ett första besök hos allmänläkare som sedan remitterar till en hudläkare tar över en månad.

Den nya digitala hudtjänsten innebär att patienten tar en bild med sin mobilkamera på hudåkomman, svarar på några frågor om sitt besvär och sänder in sina bilder via internet.

En specialistläkare tar sedan hänsyn till vad patienten berättat och studerar de insända bilderna.

Inom 24 timmar får sedan patienten ett skriftligt personligt utlåtande och rekommendation från den hudläkarspecialist som undersökt ärendet.

Det är vårdföretaget Alivia som i ett samarbete med det norska företaget Snapmed nu lanserar den digitala hudläkartjänsten i Sverige. Tjänsten underlättar för patienten att snabbt, enkelt och säkert få ett utlåtande om sin hudåkomma säger Kent Andersson VD på Alivia.

Erfarenheterna från Norge visar att upp till 90 procent av alla patienter blir hjälpta digitalt, men skulle det behövas så blir patienten remitterad till en specialistklinik för vidare uppföljning eller åtgärd avslutar Kent Andersson. Tjänsten kommer att kosta 395 kronor för en bedömning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>