Hem NYHETER Ny fortbildningskurs om förmaksflimmer

Ny fortbildningskurs om förmaksflimmer

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan läkare och vårdpersonal uppdatera sina kunskaper om förmaksflimmer samt hur man utreder och behandlar patienterna i primärvården.

Ny fortbildningskurs om förmaksflimmer 3NetdoktorPro lanserar den nya fortbildningen tillsammans med Faris Al-Khalili, överläkare, Med Dr, samt specialist i kardiologi och internmedicin vid Sophiahemmet i Stockholm.

Att utreda och behandla förmaksflimmer är en vanlig utmaning i primärvården. Däremot är det svårt för allmänläkare att hålla sig ajour kring den senaste forskningen och riktlinjerna.

– Det händer mycket inom flimmerområdet, därför är det väldigt viktigt med uppdatering inom det här så man vet hur man ska utreda och behandla, säger Faris Al-Khalili.

Allmänläkare behöver förnya sina kunskaper om behandlingsstrategier, vilken medicin och dosering som bör användas, och hur patienten bör följas upp.

– Missar man diagnosen på grund av att utredningen inte är ordentlig, eller att man inte sätter in rätt behandling, då kan man faktiskt orsaka stroke. Vilket i sin tur kan leda till allvarliga konsekvenser för patienten och samhället, säger Faris Al-Khalili.

NetdoktorPro:s fortbildning riktar sig framförallt till allmänläkare i primärvården men även annan sjukvårdspersonal kan ha nytta av kursen. Att genomföra fortbildningen tar omkring 10 minuter. Kursen är utformad av Faris Al-Khalili tillsammans med den medicinska redaktionen på Bonnier Healthcare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>