Hem NYHETER Ny kommunikationschef vid Sahlgrenska Science Park

Ny kommunikationschef vid Sahlgrenska Science Park

Publicerat av: Redaktionen

Mia Ekdahl har tillträtt som ny kommunikationschef vid Sahlgrenska Science Park.

Ny kommunikationschef vid Sahlgrenska Science Park 2

Mia Ekdahl, kommunikationschef, Sahlgrenska Science Park

– Kommunikationen med omvärlden är central för vårt uppdrag att vara fönstret utåt för den växande life science-branschen i Västsverige. Branscherna går ihop och gränserna suddas ut mellan ’health’ och ’tech’. Med Mias bakgrund, breda erfarenhet och nätverk kan vi lägga in ytterligare en växel i det arbetet, säger Charlotta Gummesson, vd, Sahlgrenska Science Park.

Mia Ekdahl har över 20 års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete inom Sverige och internationellt med huvudsakligt fokus på life science. Under många år drev hon eget konsultföretag som stöttade allt från inkubatorsverksamheter till multinationella storföretag med kommunikation och varumärke, samt policyfrågor. Mia har även jobbat med kommunikation inom läkemedelsindustrin. Hon kommer närmast från AstraZeneca som globalt kommunikationsansvarig för forskningen inom andningsvägar, samt kardiovaskulära, njur- och metabola sjukdomar, med ett starkt fokus på digitala kanaler.

– Att hjälpa företag och innovatörer inom life science att bli skarpare och mer målinriktade i sin kommunikation, och på så sätt skapa bättre relationer och affärer, nationellt såväl som internationellt, är något jag verkligen brinner för. Dessutom får jag vara med att driva fler arbetstillfällen till Västsverige och skapa ökat värde för vården. Ett drömjobb helt enkelt, säger Mia Ekdahl.

Sahlgrenska Science Parks uppdrag är att etablera en internationell och neutral arena för innovationsutveckling och accelererad företagsutveckling – med särskild inriktning mot healthtech.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>