Paindrainer lanserar patient-centrisk smärtapp med klinisk evidens på App store och Google play
Hem APP Ny lansering från Paindrainer AB – patient-centrisk smärtapp med klinisk evidens på App store och Google play

Ny lansering från Paindrainer AB – patient-centrisk smärtapp med klinisk evidens på App store och Google play

Publicerat av: Redaktionen

Paindrainer appen har visat på vetenskapligt dokumenterad effekt i flertalet kliniska studier och är en CE-märkt medicinteknisk produkt.

Kliniska studier visar på god klinisk effekt att öka livskvaliteten och minska upplevelsen av smärta vid regelbunden användning av Paindrainer under 12 veckor.

Med hjälp av artificiell intelligens hjälper Paindrainer användaren att förstå hur vardagliga aktiviteter påverkar smärtnivån för att kunna ta kontroll över den.

Idén bakom appen föddes då en av grundarna, Maria Rosén Klement deltagit i flera smärtrehabiliteringsprogram och insåg att smärtan påverkas av fler faktorer än vad som själv går att hålla reda på. Maria var mitt i livet med forskarkarriär och tre yngre barn när en olycka orsakade en nervskada i ländryggen.

”Att förstå sin smärta och hitta rätt aktivitetsbalans i sin vardag är en stor utmaning när man lever med smärta. Jag hittade ingen hjälp i de smärtrehabiliteringsverktyg som vården erbjöd. Det är för många parametrar på en dag att hålla reda på, och den ena dagen är sällan den andra lik. Då förstod jag att det behövdes en lösning som med stöd i avancerade beräkningar kunde visa på orsak och samband av smärta.”, säger Maria Rosén Klement en av grundare av Paindrainer AB och idag verksam som Scientific Advisor i företaget.

Var femte svensk lever med smärta som påverkar deras livssituation. Av dessa har endast 1–2% tillgång till smärtspecialister för att få hjälp att hantera sin smärta. Ledande sjukhus och smärtspecialister i Skandinavien och USA har bidragit till utvecklingen av appen.

Paindrainer lanserar patient-centrisk smärtapp med klinisk evidens på App store och Google play

”Varje användare får tack vare vårt neurala nätverk helt personliga rekommendationer utifrån sin egna data. Att kombinera neurala nätverk med klinisk praxis inom smärthantering öppnar upp helt nya möjligheter inom digital healthtech. Vi ser med stor tillförsikt fram emot global expansion med siktet inställt på USA, efter lansering på den svenska marknaden.”, säger Erik Frick VD Paindrainer AB.

”Med långvarig smärta kan jag inte ta saker och ting för givet längre, men Paindrainer appen guidar mig genom dagen, och jag får energi kvar för att delta i aktiviteter som jag värdesätter – det ger livskvalitet!”, avslutar Maria Rosén Klement.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>