Ny studie: 96 procent av företagen har stora problem med teknik under videokonferenser
Hem NYHETER Ny studie: 96 procent av företagen har stora problem med teknik under videokonferenser

Ny studie: 96 procent av företagen har stora problem med teknik under videokonferenser

Publicerat av: Redaktionen

Undersökningsinstitutet Forrester Research har gjort en global studie, på uppdrag av Polycom, en del av Plantronics, för att kartlägga företags användning av videomöten.

Ny studie: 96 procent av företagen har stora problem med teknik under videokonferenser 1

Ole Mygind, Vice President, Försäljningsdirektör Norden, Polycom

Det är tydligt att det har skett en förändring i kommunikationen bland anställda på ett företag de senaste åren. I dag arbetar sällan alla anställda på ett företag innanför samma tak och väggar. Stora internationella företag har kollegor på flera ställen i världen, men även de mindre företagen har börjat resa mycket i sitt arbete och samarbetar med företag långt utanför landsgränsen. Detta ställer krav på bra och enkla videokonferenslösningar.

Utifrån resultatet i Forrester-studien kan vi se att användandet av videokonferenser har ökat. 74 procent uppger att behovet av videokonferenser har ökat under de två senaste åren. Det är dock inte bara behovet som har ökat, utan också antal lösningar som finns på marknaden, vilket har gjort det mer komplicerat för slutanvändare och verksamma inom IT. För att kunna skapa interaktion och samarbeten mellan medarbetare, samt för att effektivisera mötesupplevelsen, behövs enkla och konsekventa lösningar. Men i studien uppger så många som 96 procent att de har stora utmaningar vad det gäller hantering av videokonferenser.

Tekniken och tjänsterna behöver förenklas och effektiviseras

Det är tydligt att marknaden för video, ljud och innehållsdelning växer och att det finns en efterfrågan på enklare teknik. Två huvudresultat som vi fann ur studien är att 84 procent använder två eller fler molnbaserade lösningar för videokonferenser och att 78 procent har två eller fler enheter i sina konferensrum. Detta ökar givetvis komplexiteten, då nya lösningar fortsätter att komma in på marknaden. Studien visar även att verksamma inom IT står inför ökade kostnader och utmaningar för att hantera flera molnbaserade videokonferenssystem. Bland annat måste de dagligen hantera utmaningar, som exempelvis svårigheter att ansluta till samtal, fördröjda videosamtal, dålig samtalskvalitet och användarupplevelse.

Dessa utmaningar är något som teknik- och tjänsteleverantörer måste arbeta hårt med för att kunna ge kunderna det som de förväntar sig, till exempel genom att göra tekniken kompatibel med många olika molntjänster för videokonferenser, istället för att låsa in kunden i olika avtal. Denna kompabilitet finns i dag redan på marknaden, till exempel i Polycom Trio-serien.

–       Det är helt klart att marknaden för video-, ljud- och innehållsdelning växer, och det driver en efterfrågan av att förenkla tekniken eftersom användare ofta känner sig överväldigade av för många plattformsval. Hur stor är sannolikheten för att alla kommer välja samma leverantör eller teknik? Vi har satt användarna i centrum – Polycom Trio förenklar deras mötesupplevelser. Oavsett om deltagarna ansluter genom en molnlösning eller en enhet i ett annat mötesrum kan alla fokusera på verksamhet och produktivitet snarare än teknik och ljud-/videouppkoppling, säger Paul Clark, Europachef på Plantronics.

Resultatet av undersökningen är väldigt tydligt: videokonferenslösningar måste bli enklare. Branschen måste kunna leverera enklare och effektivare lösningar till kunderna, dels för att snabba på mötesprocessen men också för att förenkla jobbet för de IT-verksamma. Oavsett om samtalet sker via en molnlösning eller en enhet i ett annat mötesrum, måste vi kunna leverera lösningar där fokus tillåts ligga på produktiviteten i mötet, snarare än problem med teknik och video- och ljudanslutning.

Ole Mygind
Vice President, Försäljningsdirektör Norden, Polycom

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>