Ny studie: Capitainers teknologi möjliggör egenprovtagning i hemmet för njurtransplanterade patienter
Hem UNDERSÖKNING Ny studie visar: Capitainers teknologi möjliggör egenprovtagning i hemmet för njurtransplanterade patienter

Ny studie visar: Capitainers teknologi möjliggör egenprovtagning i hemmet för njurtransplanterade patienter

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie utförd vid Oslos universitetssjukhus har validerat användbarheten av Capitainers banbrytande lösning för egenprovtagning av standardpanelen av biomarkörer som används för att monitorera njurtransplanterade patienter.

Capitainers metod för provtagning var konsekvent framgångsrik avseende provtagning och analytisk kvalitet och genererade tillförlitliga resultat, oavsett om den utfördes av sjukvårdspersonal eller patienten själv.

Medtech-bolaget Capitainers patenterade provtagningsprodukter bygger på att patienter tar blodprov, själva eller med hjälp, och sedan med hjälp av en unik teknologi samlar upp en exakt mängd blod som torkas på ett provkort.

Det torkade provet kan sedan skickas med vanlig post till laboratoriet för analys.

I en ny studie, publicerad i British Journal of Clinical Pharmacology, jämförs den kliniska prestandan hos två olika lösningar för mikroprovtagning, för att monitorera standardpanelen av biomarkörer hos njurtransplanterade patienter, vilket inkluderar takrolimus, kreatinin och hemoglobin. Nya analytiska metoder utvecklades och jämfördes sedan med existerande standardlösningar för att mäta biomarkörerna i blodprov tagna på sjukhus.

Studien visar att de båda testade provtagningslösningarna var tekniskt kapabla att mäta biomarkörerna men att Capitainers enhet var överlägset bäst. Provtagning med Capitainers metod höll en genomgående hög kvalitet och de analytiska resultaten var identiska för provtagning utförd hemma av patienten själv, jämfört med provtagning på sjukhuset med hjälp av en sjuksköterska.

Studien utfördes vid Oslos universitetssjukhus där 25 njurtransplanterade fullföljde huvudstudien och 12 genomförde en post hoc-valideringsstudie.

”Studien visar att egenprovtagning av dessa viktiga analyser möjliggörs med Capitainers qDBS-lösning på ett framgångsrikt sätt. Att inte behöva uppsöka sjukvården för traditionell provtagning förbättrar livskvaliteten markant för patienter som genomgått en njurtransplantation, där upprepad och tät provtagning är en viktig del av det postoperativa förloppet”, säger Mathias Karlsson, Chief Medical Officer vid Capitainer.

Ny studie: Capitainers teknologi möjliggör egenprovtagning i hemmet för njurtransplanterade patienter“Detta bevis på att Capitainers lösning möjliggör provtagning i hemmet med samma kvalitet som om provet togs på sjukhus av en sjuksköterska stärker oss ytterligare i vår övertygelse att Captainers produkter har en given plats på den växande marknaden för egenprovtagning i hemmet. Vi är helt förvissade om att Capitainers produktlinje är strategiskt positionerad i det här expansiva landskapet”, säger Christopher Aulin, VD för Capitainer.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>