Ny VD för PatientSky siktar på internationell expansion

Johan Zetterström har utsetts till ny VD för det norska e-hälsoföretaget PatientSky.

Ny VD för PatientSky siktar på internationell expansion 1
Johan Zetterström

Utnämningen ska ses mot bakgrund av företagets ambitioner att växa utomlands.

– Tillsättningen av Johan Zetterström som ny VD för PatientSky Group är ett uttryck för företagets ambitioner att expandera utomlands, säger Jesper Melin, tidigare VD för PatientSky, nu bolagets styrelseordförande.

Johan Zetterström har en gedigen bakgrund i att leda snabbväxande internationella IT-företag, inklusive erfarenhet av utveckling av nya marknader inom molnbaserade lösningar och applikationsprogramvara. Han har bland annat varit chef för den nordiska divisionen på Salesforce, det världsledande mjukvaruföretaget, en avdelning som han skapade från scratch.

– Detta är en fantastisk möjlighet att leda marknadens mest innovativa och ambitiösa företag inom e-hälsoteknik. Jag är imponerad av hur långt det unga företaget har kommit och ser fram emot att bidra med min erfarenhet och att tillsammans med resten av teamet ta PatientSky till nästa nivå internationellt, säger Johan Zetterström.

– Som ett banbrytande e-hälsoföretag med en ambition om mer innovation och mer utveckling inom hälsosektorn över landsgränserna är PatientSky i behov av en ledare som Zetterström som förstår både hälsosektorn, tekniken och den kommersiella delen, säger Jesper Melin.

PatientSky tillhandahåller en revolutionerande och innovativ vårdplattform som gör det möjligt för vårdpersonal att erbjuda ny, bättre, snabbare och billigare patientvård.