Ny webbsida om Skelleftesjukan
Hem NYHETER Ny webbsida om Skelleftesjukan

Ny webbsida om Skelleftesjukan

Publicerat av: Redaktionen

Transtyretinamyloidos med polyneuropati (TTR-FAP) som i Sverige kallas Skelleftesjukan, är en svår sjukdom som allvarligt försämrar funktion och livskvalitet och påverkar livslängden.

Ny webbsida om Skelleftesjukan 2På den nya webbplatsen www.ttr-amyloidos.se finns både information om sjukdomen, olika behandlingar och vart man kan vända sig för stöd och hjälp.

Skelleftesjukan är en ärftlig, sällsynt, progressiv sjukdom som skadar perifera nerver. Nervskadorna drabbar känsel, rörelseförmåga och inre organ som hjärta, mag-tarmkanal och njurar. Sjukdomen förekommer över hela världen men är vanligare i norra Sverige, Portugal och Japan. I Sverige kallas sjukdomen även för Skelleftesjukan då den är vanligare i de delarna av landet.

På webbplatsen kan man läsa om vilka symtom man ska vara uppmärksam på, hur stor risken är att drabbas samt vilka behandlingsalternativ som finns. Här finns även kontaktuppgifter till experter inom vården samt till patientföreningar med stor kunskap om hur det är att leva med sjukdomen.

På webbplatsen finns information om:

  • Symtom på Skelleftesjukan
  • Hur man ställer diagnos och genetisk vägledning
  • Hur sjukdomen behandlas inklusive annat stöd och omsorg, vårdteamet och hjälp att hitta rätt vårdkontakt
  • En sida med vanliga frågor och svar kring Skelleftesjukan

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>