Nya Kungälvs Sjukhus väljer intelligent patientkallelsesystem
Hem NYHETER Nya Kungälvs Sjukhus väljer intelligent patientkallelsesystem

Nya Kungälvs Sjukhus väljer intelligent patientkallelsesystem

Publicerat av: Redaktionen

Nya Kungälvs Sjukhus handlar inte bara om en tillbyggnad.

Nya Kungälvs Sjukhus väljer intelligent patientkallelsesystem 1

Bild: Sweco/Aart architects

De 10 nya vårdavdelningarna är inrättade efter helt nya principer med enkelrum och modern teknik. Ascom ska leverera det centrala patientkallelsesystemet som lägger grunden för en tyst vårdmiljö med effektiva arbetsrutiner och mer tid för patienterna.

Det är Ascom som får uppdraget att leverera patientkallelsesystemet till Nya Kungälvs Sjukhus. Efter en utvärdering av flera leverantörer har sjukhuset valt Ascom, som tillsammans med Bravida ska leverera ett modernt system som gör det möjligt att skapa en ny typ av vårdmiljö med bättre förhållanden för både patienter och personal.

Patientkallelsesystemet – Ascom Telligence – installeras i de två nya byggnaderna med sammanlagt 10 avdelningar och 280 patientrum.

Alla patientrum är enkelrum och därför var det viktigt att hitta en lösning som underlättar tät kontakt mellan patienter och personal.

– Nya Kungälvs Sjukhus vill inte bara bygga nytt, utan även ändra sitt arbetssätt gentemot patienterna. Man önskar skapa en tyst vårdmiljö med mer tid för patienterna. Detta kräver ett modernt patientkallelsesystem där man kan styra vem som tar emot vilka patientkallelser och där personalen kan hantera uppgifterna via sina mobila handenheter, säger Stefan Blomén, Försäljningschef i Ascom Sverige.

Enligt Stefan Blomén finns det både kliniska och patientmässiga fördelar med enkelrum, som därför är på frammarsch inom nya sjukhusbyggen. Men det finns också en latent risk för att patienterna känner sig otrygga och isolerade, och att personalen lägger mycket tid på att täcka större ytor och fler rum.

– Ett traditionellt patientkallelsesystem med blinkande korridorlampor och pipande larm stöder inte fullt ut behovet av att kunna kommunicera på ett enkelt och effektivt sätt mellan vårdpersonalen eller mellan patient och vårdpersonal. Med valet av Ascom Telligence kommer Nya Kungälvs Sjukhus att få ett patientkommunikationssystem som på ett bättre och mer modernt sätt stödjer vårdprocesser och möjliggör en enklare och effektivare kommunikation på avdelningarna. Vi ser en klar och tydlig tendens till att sjukhusen i allt större utsträckning efterfrågar dessa typer av lösningar som stöder personalens rörlighet och gör det möjligt att skapa en tyst vårdmiljö, säger Stefan Blomén.

Ascom Telligence ger Nya Kungälvs Sjukhus möjlighet att skapa nya och effektivare arbetsflöden.

Det finns bland annat funktioner för planering och hantering av det dagliga arbetet, samt tilldelning av patienter. Det är även möjligt att koppla till tal till patientkallelsen så att personalen vid mottagandet kan prata med patienterna, vilket spar tid jämfört med att gå till patientrummet för den inledande kontakten.

Affären innehåller även en optionpå Ascom Myco 2, som är en smartphone utformad för kliniska miljöer, med bland annat en toppdisplay så att läkare och annan vårdpersonal kan läsa meddelanden utan att ta upp telefonen ur rockfickan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>