Nytt rekordkvartal för Apotea – ökade 33 procent
Hem NYHETER Nytt rekordkvartal för Apotea – ökade 33 procent

Nytt rekordkvartal för Apotea – ökade 33 procent

Publicerat av: Redaktionen

Apotea.se, Sveriges största nätapotek, redovisar nytt rekordkvartal.

Nytt rekordkvartal för Apotea – ökade 33 procent 2Försäljningen ökade med 33 procent till 626 miljoner kronor under årets första tre månader. Sammantaget levererades nästan två miljoner försändelser vilket också var en ny toppnotering.

”År 2019 har börjat mycket bra och med en god tillväxt av nya kunder ser vi fram mot ett fortsatt starkt år”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Försäljningen ökade under januari-mars med 155 miljoner kronor till 626 miljoner kronor jämfört med samma period förra året. Även i april sattes nytt försäljningsrekord. Totalt såldes under månaden för 215 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 33 procent.

Apotea skickade under första kvartalet ut närmare 2 miljoner försändelser från logistikcentret i Morgongåva. För att snabbare hantera den ökande försäljningen har Apotea valt en skräddarsydd automatisk plocklösning med en så kallad A-frame från logistikleverantören SSI Schäfer. Systemet har en plockkapacitet på upp till 1 400 ordrar i timmen. Delar av systemet kommer vara på plats före sommaren och helt implementerad senast i oktober 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>