Hem NYHETER Nytt stöd via nätet för närstående till personer med alkoholproblem

Nytt stöd via nätet för närstående till personer med alkoholproblem

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan den som är närstående till någon med alkoholproblem få stöd via den internetbaserade kursen eCraft. Kursen, som inkluderar stöd från rådgivare, ger anhöriga verktyg för att må bättre, hantera olika situationer i sin vardag samt stödja personen med beroendeproblem. 

Nytt stöd via nätet för närstående till personer med alkoholproblem 2

Närstående till någon med alkoholproblem kan få stöd via internetkursen eCraft hos Beroendecentrum Stockholm. Foto: Lydia Darmark

– Vi ser ett stort behov av stöd för närstående till personer med beroende. Många hör av sig till våra anonyma tjänster och eCraft gör det möjligt att få vidare stöd, oavsett var i landet en bor, säger Kerstin Annerborn, enhetschef eStöd, Beroendecentrum Stockholm.

Det är Beroendecentrum Stockholm som släpper eCraft, en kurs som görs via nätet. Kursen bottnar i kognitiv beteendeterapi (KBT) och bygger på CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training) som är en evidensbaserad metod med syfte att hjälpa närstående att förbättra sin egen livskvalitet och stödja en person i sin närhet till förändring. Utgångspunkten är att den närstående har bäst inblick i den andres beteendemönster och därmed även god möjlighet att påverka hen.

– Det är första gången CRAFT erbjuds i form av ett internetstöd som är kostnadsfritt och inkluderar rådgivning, vilket gör det extra spännande att sätta igång, säger Kerstin Annerborn.

För att gå kursen behöver personen vara över 18 år och närstående till någon med alkoholproblem. Det spelar ingen roll var i landet man bor.

Kursen är kostnadsfri och passar de som vill ha ett professionellt stöd lättillgängligt, utan att behöva ta sig till en viss plats på utsatta tider. Man går kursen under elva veckor och jobbar med innehållet via 1177 Vårdguidens plattform. Där håller man också kontakt med sin rådgivare. Man anmäler sig genom att logga in med sin e-legitimation på sob.1177.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>