NYTT VACCININTYG LANSERAS
Hem NYHETER NYTT VACCININTYG LANSERAS

NYTT VACCININTYG LANSERAS

Publicerat av: Redaktionen


iDr-Kliniken och Svea Vaccin är först i Sverige med att kunna erbjuda ett digitalt internationellt Vaccinationsintyg.

Intyget är en värdehandling som kan utfärdas till dig som är vaccinerad mot COVID-19 och behöver underlag på ditt vaccinationsstatus för att få resa, arbeta, besöka tillställningar eller bara önskar bekräfta att du har ett skydd efter din Covid-19-vaccination. 

Vaccinationsintyget grundar sig på en mätning av halten Neutraliserande Antikroppar (NAb) i blodserum i ett laboratorium (kvantitativ analys). Ett test för NAb rekommenderas tidigast 2 veckor efter den andra vaccindosen. Intyget kan uppvisas i telefonen eller skrivas ut och innehåller en QR-kod som möjliggör digital validering. Det utfärdas på engelska, är signerat och stämplat av en legitimerad läkare. 

I väntan på att det Gröna Vaccinpasset finns tillgängligt i Sverige är detta ett alternativ för den som är i behov av ett Vaccinationsintyg. Testet finns tillgängligt för allmänheten på ett utvalt antal kliniker hos Svea Vaccin och iDr-Kliniken från och med den 1 juni.

– Hur går det till?
Patienten legitimerar sig och visar upp sitt vaccinationskort på testkliniken. Därefter tages ett blodprov (stick i fingret eller venprov) som skickas till laboratoriet. Om analysen visar tillräckligt hög nivå av Neutraliserande Antikroppar enligt testmetoden så utfärdas ett intyg på att du är vaccinerad och har ett antikroppsskydd mot SARS-CoV-2. Analysen är CE-godkänd, utförs och är validerad i Sverige av iLab Medical AB. 

OBS! Detta är inte EU:s Vaccinpass, testet är INTE gratis, och inga garantier för giltighet vid resa kan lämnas. Det är upp till patienten själv att kontrollera inreselandets dokumentationskrav.
iDr-Kliniken och Svea Vaccin har ett nationellt samarbete kring Covid-testning med en helt fristående testkedja och ett samägt laboratorium, iLab Medical AB i Västra Frölunda.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>