O-huset vinner pris för god ljudmiljö
Hem UNDERSÖKNING O-huset vinner pris för god ljudmiljö

O-huset vinner pris för god ljudmiljö

Publicerat av: Redaktionen

I år går Ljudmiljöpriset till O-huset, den nya behandlingsbyggnaden vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Ljudmiljöpriset instiftades av Svenska Akustiska Sällskapet 2018 för att uppmärksamma insatser för god ljudmiljö i samhället.

Med O-huset (f d projekt CHOPIN) har Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge fått 29 000 kvadratmeter nya och moderna behandlingsmiljöer med 23 operationssalar, 8 interventionssalar och en ny röntgenavdelning. Utbyggnaden ligger i ett attraktivt söderläge mot parken och inrymmer även en ny sterilteknisk avdelning. Projektet omfattar också 8000 kvadratmeter ombyggnad av befintligt sjukhus för prepostop och förlossning.

– Vi är oerhört stolta över att vi tillsammans med våra samarbetspartners skapat hållbara ljudmiljöer. Ljudmiljön i sjukvårdsprojekt är en av de viktigaste aspekterna eftersom den påverkar hälsan hos både patienter och vårdpersonal. Förutom god samtalskvalitet har ljudmiljön också betydelse för att skapa en så stressfri och lugn miljö som möjligt, säger Vicky Lau, projektchef på Locum.O-huset vinner pris för god ljudmiljö

Juryns motivering Ljudmiljöpriset 2021

Beställaren Locum AB har i samarbete med akustikern Kristian Orellana och White Arkitekter skapat en vårdverksamhet med stor fokus på god ljudmiljö för både patienter och personal.

Ljudmiljöpriset delas ut av Svenska Akustiska Sällskapet och går till ett projekt eller miljöer där extra insatser har gjorts för att åstadkomma en bra ljudmiljö för de människor som arbetar där eller är där som gäster, kunder eller besökare.

Priserna delas ut på Ljuddagen den 20 oktober i Göteborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>