Hem NYHETER Öppnar pratlinje för ensamma och isolerade under Coronakrisen.

Öppnar pratlinje för ensamma och isolerade under Coronakrisen.

Publicerat av: Redaktionen

Företaget Unicorn Telecom startar i veckan telefonlinjen Baraprata, en tjänst för människor som känner sig ensamma och isolerade hemma och som kan ringa tjänsten för att få kontakt med andra i samma situation.

Öppnar pratlinje för ensamma och isolerade under Coronakrisen. 3”Vi låter dessutom alla testa gratis en timme på ett 020-nummer,”  säger företagets VD Helena Åsberg.

Just nu råder både isolering, oro över coronaviruset och dess konsekvenser, många människor behöver ventilera detta tillsammans. Vi är flockdjur och behöver prata och lyssna för att må bra fortsätter hon, dessutom är vår röst en del av kroppsspråket.

Idén om en telefonlinje dit folk kan ringa och prata om sin oro, eller komma ur sin ensamhet föddes redan för något år sedan. ”Sverige har stor geografisk yta och har enligt SCB dec 2019 1,8 miljoner ensamhushåll utan barn, med ett väder halva året som inte inbjuder till cafe och pubkultur som på kontinenten, vi vet att behovet är stort” säger Åsberg.

Baraprata är ett sk ”socialt entreprenörsprojekt”, dvs vi har lyckats få ner kostnaden för de som ringer för att möjliggöra för fler att få kontakt med andra.

Det är de äldre som främst är isolerade och ensamma och det är de som inte har lika stor möjlighet till sociala medier och kontakt via nätet. För dem är telefontjänsten en viktig kanal och därför känns det extra viktigt att kunna lansera en sådan möjlighet så snabbt som möjligt till ett lågt pris.

Vi har telefonister som övervakar tjänsten för att hålla god stämning och säkerhetsnivå. Normalt behöver vi mellan 3-4 kr per minut för att klara kostnader för en samtalsvolym upp till 40-talet samtidiga samtal.

Vi i projektgruppen tar inte ut lön och våra telefonister har accepterat lägre timlön för att få ner kostnaderna till 1,95 kr/min.

Tjänsten fortsätter att utvecklas för att få mer kapacitet och fler funktioner. Unicorn Telecom har sitt ursprung inom telemedia och betaltelefoni och har innan skapat tjänster sedan tidigt 90-tal.

Unicorns team är vana att mobilisera telemediaresurser och kan snabbt få igång både betaltelelösningar och talsvarstjänster som fungerar och har bra säkerhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>