Påminnelse: Pressinbjudan: Vitalis – Nordens ledande eHälsomöte
Hem EVENT Påminnelse: Pressinbjudan: Vitalis – Nordens ledande eHälsomöte i Göteborg

Påminnelse: Pressinbjudan: Vitalis – Nordens ledande eHälsomöte i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

E-hälsa och digitalisering av framtidens vård och omsorg står på agendan när Vitalis öppnar den 17 maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Under tre dagar samlas 6000 delegater från hela världen för att ta del av ledande forskning och den senaste teknologin inom AI, egenmonitorering och välfärdsteknik.

Representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter och akademi kommer till Vitalis för att diskutera och debattera hur den digitaliserade vården kan bidra till förbättrad folkhälsa – nu och i framtiden.

Påminnelse: Pressinbjudan: Vitalis – Nordens ledande eHälsomöteProgrammet innehåller fler än 300 föreläsningar och panelsamtal. 200 svenska och internationella utställare finns på plats för att presentera branschledande forskning och ny teknologi. Årets utmärkelser inom eHälsa delas ut – Sveriges eHälsokommun 2022, Vitalis Stipendium samt HealthTech Award.

Datum: 17-19 maj 2022
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Några av deltagarna:
  • Björn Eriksson, Generaldirektör, Läkemedelsverket
  • Agneta Karlsson, Generaldirektör, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket
  • Olivia Wigzell, Generaldirektör, Socialstyrelsen
  • Acko Ankarberg, Riksdagsledamot – Ordförande socialutskottet (KD)
  • Lisbeth Löpare Johansson, Samordnare Nära vård, Sveriges Kommuner och Regioner
  • Maja Fjaestad, Statssekreterare hos socialminister Lena Hallengren
  • David Lega, Europaparlamentariker (KD), Entreprenör, Föreläsare
Några av konferenspunkterna:

Invigning av Vitalis
Onsdag 17 maj,kl 09:00 (F6)
Keynotes från Maja Fjaestad och Olivia Wigzell under moderering av Emma Spak. Vinnaren av Vitalis stipendium, Sveriges eHälsokommun och HealthTech Award utses.

Integrerad vård och omsorg – nya journalsystem
Torsdag 19 maj, kl 11:00-11:30 (A4)
Datasystemet Apotti är det första i världen att omfattar patientdata från både social- och hälsovården, vilket påverkar mer än 1,7 miljoner invånares liv i Helsingforsregionen.

Digital inkludering – Hur åstadkommer vi det?
Tisdag 17 maj, kl 15:30-16:45 (A4)
Digitaliseringen i samhället ökar snabbt och det sker i alla sektorer. Hur ser vi till att inkludera alla invånare och ge alla lika tillgång till digitala tjänster och insatser?

Hur vi styr och leder med invånaren i fokus
Tisdag 17 maj, kl 11:10 -11:20 (F6)
Borås Stad har sedan år 2000 arbetat med Välfärdsbokslut. Välfärdsbokslutet är en jämlikhetsrapport som beskriver hälsoläget i Borås Stad.

Digitala ronder barnonkologi
Onsdag 18 maj, kl 09:45-10:00 (F5)
Barncancercentrums vision är att barn ska vårdas så nära hemmet som möjligt. Genom digitala ronder kan experter från Norrlands universitetssjukhus göra bättre bedömningar av patienternas vårdbehov på distans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>