Pär Svärdson utnämnd till Årets Hedersupplänning 2017
Hem REPOTAGE Pär Svärdson utnämnd till Årets Hedersupplänning 2017

Pär Svärdson utnämnd till Årets Hedersupplänning 2017

Publicerat av: Redaktionen

Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea.se, har av Länsstyrelsen i Uppsala Län utsetts till Årets Hedersupplänning 2017 för betydelsefulla insatser för Uppsala län.

Utmärkelsen delades ut av landshövding Göran Enander vid en ceremoni på Uppsala slott på måndagen.Pär Svärdson utnämnd till Årets Hedersupplänning 2017 2

Apoteas vd utses med motiveringen: ”Pär Svärdson är en kreativ och modig entreprenör som på ett enastående sätt skapat framgångar genom att introducera nya lösningar på gamla problem. Genom sina insatser i nätbokhandeln Adlibris och nätapoteket Apotea har han inte bara bidragit till att skapa en innovativ plattform för försäljning av traditionella produkter, han har även bidragit till att hundratals nya arbetstillfällen skapats i Uppsala län. Pär Svärdson personifierar den moderna entreprenören och är en förebild för företagare såväl i Uppsala län som i Sverige.”

”Jag är mycket stolt och glad över av att bli utsedd till Årets Hedersupplänning. Det är nog den finaste utmärkelse jag har fått.”, säger Pär Svärdson.
Utmärkelsen Årets Hedersupplänning utses av landshövdingen tillsammans med Länsstyrelsen i Uppsala. Den tilldelas en person som är född eller verksam i länet som erkänsla för betydelsefulla insatser inom näringslivs- eller kul-tur-området eller till en person som på annat sätt gjort insatser för länets framtid och utveckling.

Årets Hedersupplänning instiftades 1991 och tilldelades då direktör Anders Wall. Bland tidigare mottagare märks bland annat IT-entreprenören Niklas Zennström (2015), direktör Hans Dalborg (2004), professor Hans Rosling (2012), akademiledamoten Peter Englund (2010), journalisten Ulrika Knutsson (2014) och professor Maria Strømme (2016).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>