Stor framgång vid nya försök
Hem TEKNIK Stor framgång vid nya försök

Stor framgång vid nya försök

Publicerat av: Redaktionen

Den 8–9 mars genomförde vi två operationer med hjärtpumpen modell 11. Dessa visade att hjärtpumpen fungerar utomordentligt både mekaniskt och medicinskt. Vi har nu också fått fram ett hjärta som är helt tystgående.

Den senaste månaden har arbetet med verifiering av hjärtpumpen fortskridit enligt den plan vi har kommunicerat tidigare. Vi har Stor framgång vid nya försök 2framför allt utfört kontinuerliga laboratorietester, men också djurförsök för att verifiera att det artificiella hjärtat fungerar optimalt när det är inopererat i djur. Under försöken lärde vi oss även mer om hur pumpen skall opereras in och hur narkostekniken kan förfinas.  

Vid operationerna presterade hjärtpumpen modell 11 optimalt både mekaniskt och medicinskt. Exempelvis visade tryckkurvor och syresättning samma värden som ett biologiskt hjärta. Dessutom har vi uppnått stora framsteg avseende hjärtpumpens ljudnivå. Modell 11 är helt ljudlös i drift, vilket är av stor vikt när hjärtat ska opereras in i en människa. I laboratorietesterna utsätts hjärtpumpen för kontinuerlig drift under hårda förhållanden.

Hjärtpumpen modell 11 har presterat mycket bra och sammanfattningsvis är vi oerhört nöjda med utfallen av både laboratorie- och de kliniska testerna.

Nästa steg är att färdigställa och lämna in ansökan till etisk kommitté för att utföra överlevnadstester på djur som väcks upp. Kirurgteamet kommer att lämna in dessa inom kort. Under tiden planerar vi att utföra ytterligare test på sovande djur för att förfina operationstekniken ytterligare samt öka chansen för att överlevnadsförsöken ska bli framgångsrika.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>