Helena Strigård stannar inom life science
Hem REPOTAGE Helena Strigård som ny vd för NorthX Biologics

Helena Strigård som ny vd för NorthX Biologics

Publicerat av: Redaktionen

Efter tre år som vd på branschorganisationen Swedenbio blir Helena Strigård vd för NorthX Biologics.

 Hur känns det?

– Det känns naturligt och nypa mig i armen-stort på samma gång, jag är glad att ha möjlighet att fortsätta in i en ny roll som jag helhjärtat kan engagera mig i, nu när jag lämnar SwedenBIO, säger Helena Strigård.

Vad är NorthX Biologics för sorts bolag?

– Kärnverksamheten är att erbjuda tjänster inom utveckling och produktion av biologiska läkemedel, vilket innebär i praktiken att vi kan jobba tillsammans med det lilla, forskande bolaget som innovationspartner och stötta dem att utveckla en tillverkningsprocess, till att ta uppdrag för att producera biologiska läkemedel för kliniska prövningar och kommersiell marknad. Vi bygger nu upp kapacitet för att möta en bredd av behov från kunder inom cellterapi och genterapi, och andra biologics från plasmidtillverkning till individ-anpassade DNA-vacciner och så kallade living medicines.

Helena Strigård stannar inom life science

elena Strigård

Vad kommer att vara din främsta uppgift som vd?

– Jag kommer att ta mig an uppdraget att göra bolaget till den givna innovationspartnern för FoU-baserade bolag inom biologiska läkemedel. Både i närområdet, dvs inom Norden, men också fortsätta att expandera ut på en internationell marknad med hjälp av vår säljorganisation som finns på plats bland annat i USA.

Hur ser intresset ut från svenska samhällets sida för life science och specifikt biologiska läkemedel?

– Det är en tydlig prioritet som visar sig bland annat i det samarbete vi har med Vinnova. NorthX driver en innovationshub för vaccin och avancerade läkemedel, bland annat med stöd från Vinnova, där vi kan stötta bolag med utrustning, personal, labbmiljö och ett gediget kunnande inom GMP-tillverkning.

NorthX Biologics köptes loss för ett år sedan från Charles River Laboratories och har huvudkontor och fabrik i Matfors utanför Sundsvall.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>