PAXMAN erhåller order om två skalpkylningssystem till Sundsvalls sjukhus
Hem NYHETER PAXMAN erhåller order om två skalpkylningssystem till Sundsvalls sjukhus

PAXMAN erhåller order om två skalpkylningssystem till Sundsvalls sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

PAXMAN meddelar att bolaget har erhållit en order om två skalpkylningssystem till Onkologkliniken vid Sundsvalls sjukhus.

PAXMAN erhåller order om två skalpkylningssystem till Sundsvalls sjukhus 1

Richard Paxman

I och med installationen uppgraderas den tidigare utrustningen från en annan leverantör till marknadsledande skalpkylning från PAXMAN.

Ordern föregicks av en utvärdering där PAXMAN utsågs till den mest lämpade leverantören.

– Att tappa håret är en av de mest fruktade bieffekterna av cellgiftsbehandling, vilket gör att våra patienter sätter stort värde på att vi kan erbjuda skalpkylning, säger Anne-Lie Fahlén, enhetschef för Onkologikliniken vid Sundsvalls sjukhus.

– Det är inspirerande att få uppgradera skalpkylningen vid Sundsvalls sjukhus, och vi ser nu fram emot ett långsiktigt samarbete som kommer att föra med sig ökad livskvalitet för många patienter. Jag hoppas även innerligt att fler vårdgivare i Sverige väljer att följa Sundsvalls exempel, då många orter fortfarande inte har möjlighet att erbjuda skalpkylning idag, säger PAXMANs VD Richard Paxman.

De två beställda systemen förväntas kunna levereras och installeras under det första kvartalet 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>