Idag riskerar många med funktionsvariationer att hamna i ett digitalt utanförskap.
Permobil vill inspirera människor och organisationer att vara med i den digitala samhällsutvecklingen.
Det handlar om att öka livskvaliteten hos individer och öka förmågan att leva ett självständigt liv med hjälp av uppkopplade hjälpmedel.
Lyssna in på Permobils forsknings- och innovationschef, Karin Leire och kommunikationschef, Martinus Rönnerman som medverkar tillsammans med Neuroförbundet kring hur uppkopplade hjälpmedel i vardagen kan öka individens frihet och välbefinnande.
”Med pålitliga digitala verktyg kan vi och andra aktörer bidra till att underlätta och öka tryggheten i vardagen för användare. Det finns många personliga fördelar, men frigör även samhällsresurser. Att alla kan ta del av den digitala utvecklingen är med andra ord en win-win för alla parter.”, säger Karin Leire, forsknings- och innovationschef Permobil.
Ett exempel på en digital innovation är appen MyPermobil där användaren bland annat ser rullstolens batteriladdning, hur långt rullstolen kan köras och användningen av sitsfunktioner. Appen är kopplad till Permobil Connect som också gör det möjligt för en servicetekniker att planera underhåll och service.
”Genom våra användares återkoppling vet vi hur viktigt det är att enkelt ta reda på hur många kilometer rullstolens batteriladdning räcker. Elrullstolsanvändare lever varje dag med en stor oro, och väljer bort aktiviteter för att inte riskera att batteriet laddas ur och de blir strandade. Vi vill verka för att alla människor ska ha möjlighet att leva livet fullt ut genom att tillgängliggöra digitala hjälpmedel för alla.”, säger Martinus Rönnerman, kommunikationschef Permobil.