PharmNovo ansöker om klinisk prövning av sin läkemedelskandidat för behandling av neuropatisk smärta
Hem UNDERSÖKNING PharmNovo ansöker om klinisk prövning av sin läkemedelskandidat för behandling av nervsmärta

PharmNovo ansöker om klinisk prövning av sin läkemedelskandidat för behandling av nervsmärta

Publicerat av: Redaktionen

PharmNovo meddelar att bolaget har lämnat in en klinisk prövningsansökan till svenska Läkemedelsverket samt Etikprövningsmyndigheten för en fas I-studie med kandidaten PN6047, ett läkemedel mot neuropatisk smärta, så kallad nervsmärta.

Bolagets prekliniska program är genomfört med goda resultat avseende säkerhet och effektivitet.

Läkemedelskandidaten är därmed redo att prövas i första studie på människa.

Neuropatisk smärta, som drabbar närmare 10 procent av befolkningen i Europa och USA, är en svårbehandlad form av smärta som ofta utvecklas till ett kroniskt tillstånd och avsevärt försämrar människors livskvalitet. Läkemedelskandidaten PN6047 från PharmNovo är en helt ny typ av läkemedel som effektivt lindrar nervsmärta i djurmodeller, utan de negativa biverkningar som förknippas med de läkemedel som finns på marknaden i dag.

Det primära målet med den kliniska studien är att undersöka säkerhet och tolerabilitet för bolagets kandidat PN6047. Fas I-studien kommer att genomföras av Uppsalabaserade Clinical Trial Consultants AB (CTC) och är planerad att omfatta ett hundratal friska frivilliga personer.

Per von Mentzer, vd för PharmNovo, kommenterar:

PharmNovo ansöker om klinisk prövning av sin läkemedelskandidat för behandling av neuropatisk smärta

”Det är med stor glädje och tillfredsställelse vi kan tillkännage att vår första kliniska prövningsansökan har lämnats in. Ansökan är resultatet av många års dedikerat prekliniskt arbete och markerar en viktig milstolpe i utvecklingen av vår kandidat för behandling av neuropatisk smärta. Jag vill tacka teamet som jobbat hårt och engagerat för att uppnå det här. Nu inväntar vi besked från myndigheterna och ser med tillförsikt fram emot att inleda den kliniska studien under 2022.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>