PHI inleder samarbete om biotillverkning med Wake Forest Institute for Regenerative Medicine
Hem NYHETERFORSKNING Phase Holographic Imaging (PHI) inleder samarbete om biotillverkning med Wake Forest Institute for Regenerative Medicine

Phase Holographic Imaging (PHI) inleder samarbete om biotillverkning med Wake Forest Institute for Regenerative Medicine

Publicerat av: Redaktionen

Phase Holographic Imaging (PHI) och Wake Forest Institute for Regenerative Medicine (WFIRM) skrev nyligen under en avsiktsförklaring rörande biotillverkning.

Initiativet syftar till att göra kritiska avbildningstekniker tillgängliga inom regenerativ medicin och för storskalig produktion av cellterapier och organ.

Baserat på PHI:s icke-invasiva HoloMonitor-teknologi avser parterna gemensamt utveckla avbildnings­teknik för att bedöma kvaliteten på odlade celler i industriell biotillverkning. Initiativet möjliggörs genom WFIRM:s samarbete med RegenMed Development Organization (ReMDO), en ideell organisation som verkar för att omsätta forskning inom regenerativ medicin till klinisk användning inom vården.

PHI inleder samarbete om biotillverkning med Wake Forest Institute for Regenerative Medicine

Tillsammans med teknikbolag som PHI tillgängliggör ReMDO:s RegeneratOR Test Bed-program nödvändig teknik som gör det möjligt för startup- och tillväxtbolag att kommersialisera regenerativa behandlings­former.

I samarbetet tillför WFIRM medicinsk expertis samt nödvändig infrastruktur, medan PHI tillhanda­håller teknik och expertis inom icke-invasiv avbildning av celler. Avsiktsförklaringen har på uppdrag av WFIRM undertecknats av Wake Forest School of Medicine och dess avdelning för Public Health Sciences.

“Implementeringen av icke-invasiv avbildning i klinisk biotillverkning skulle säkra en jämn produktkvalité, spara pengar genom att upptäcka bristfälliga produkter tidigt i produktionsprocessen samt inte minst säkerställa produkt- och patientsäkerheten.”

— Joshua Hunsberger, PhD, Chief Technology Officer vid ReMDO

Regenerativ medicin står vid randen till banbrytande genombrott som skulle skapa ett nytt paradigm inom sjukvården — och som potentiellt skulle kunna bota även de mest svårbotade sjukdomarna. De flesta konventionella läkemedel döljer symptomen snarare än att bota. Regenerativ medicin botar däremot sjukdomar genom att ersätta sjuk vävnad med odlade celler och organ, vilket föryngrar kroppen och förbättrar dess förmåga att läka och motstå framtida sjukdomar. De unika egenskaperna hos regenerativ medicin kommer oundvikligen att förändra läkemedlens framtida roll och hur vi använder dem i vården.

“Celler är råvaran till regenerativ medicin oberoende av om slutprodukten är celler, vävnad eller bioprintade organ. Behovet av icke-invasiv kvalitetskontroll av celler inom regenerativ medicin skapar enastående affärsmöjligheter för PHI:s avbildningsteknik på en marknad som förväntas konkurrera med läkemedelsmarknaden i både storlek och betydelse för folkhälsan.”

— Peter Egelberg, vd för PHI

Videofilmer där WFIRM förklarar regenerativ medicin

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>