Första dag för handel i Tendo
Hem PRODUKTNYTT Första dag för handel i medicintekniskt bolag Tendo

Första dag för handel i medicintekniskt bolag Tendo

Publicerat av: Redaktionen

Idag är första dag för handel i Tendo, ett svenskt medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel.

Bolagets utvecklar för närvarande produkten Tendo OneGrip, en handske med ett s.k. integrerat exoskelett som assisterar personer med begränsad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada.

Tendo är ett medicintekniskt bolag som grundades 2016 och är baserat i Lund. Bolaget utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningarna i händerna som uppkommit till följd av en ryggmärgsskada. Sedan Tendo startades har Bolaget utvecklat produkten Tendo OneGrip. Produkten är en handske med ett s.k. integrerat exoskelett som assisterar personer med begränsad handfunktion. Ambitionen är att hjälpa personer med begränsad handfunktion att kunna sköta sina vardagsaktiviteter på egen hand och bidra till en väsentlig förbättring av livskvalitet. I samband med noteringen gör Tendo en nyemission som är avsedd att stärka rörelsekapitalet och möjliggöra en marknadslansering av TendoGrip under 2023.

”Vi är mycket stolta och tacksamma över att emissionen blev fulltecknad, inte minst under rådande omständigheter på marknaden. Kapitalet ger oss möjlighet att leverera på våra satta milstolpar och därmed lansera Tendo OneGrip på den skandinaviska marknaden som ett första viktigt steg för att accelerera vår tillväxt. Jag vill rikta ett tack för förtroendet till alla nya ägare – välkomna,” kommenterar VD Sofie Woge, Tendo.

Första dag för handel i Tendo

“Idag välkomnar vi Tendo till Spotlight – ett medicintekniskt bolag som förbereder sig inför marknadslanseringen av produkten Tendo OneGrip. Vi ser fram emot att följa deras resa framöver,” säger Car-Henrik Nordberg, Head of Listing, Spotlight.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>