Plastartiklar inom sjukvården
Hem NYHETER Plastartiklar inom sjukvården

Plastartiklar inom sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Plastartiklar är en stor klimatbov och inom sjukvården används mycket av just detta.

Visste du till exempel att…

…nära 10% av Sveriges utsläpp av växthusgaser kommer från tillverkning och förbränning av plaster?

…inom hälso- och sjukvården är förbrukningsmaterial av plast en av de största posterna (ca 30%) gällande utsläpp av CO2 (#3 efter handskar och förkläden)?

…ca 1,3 miljoner (upp till 10 liter) riskavfallsbehållare bränns varje år i Sverige? Detta motsvarar ca 364 ton

Plastartiklar inom sjukvårdenOvan är tre av anledningarna till att vi försöker produktutveckla inom bland annat bioplast och andra klimatsmarta materialval. Alla steg i rätt riktning räknas och vi gör vårt yttersta för att vara en drivande kraft i klimatfrågor inom hälso- och sjukvård.

Våra doseringshjälpmedel i 100% återvinningsbar bioplast finns idag tillgängliga på alla apotek och större delen av Sveriges apoteksmarknad har valt att byta ut befintligt sortiment till dessa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>