Hem NYHETER Positivt med resurstillskott till omsorgen, men strukturförändringar krävs också

Positivt med resurstillskott till omsorgen, men strukturförändringar krävs också

Publicerat av: Redaktionen

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar:

Positivt med resurstillskott till omsorgen, men strukturförändringar krävs också 2

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna

– Jag välkomnar resurstillskottet till kommuner och regioner ämnat för de närmaste årens verksamhet. Det kan ge trygghet i arbetet och en försäkring om att inga nedskärningar kommer på tal. Det är också positivt att resurser för att stärka personalens kompetens får en förlängning. Det betyder mycket för tilliten i omsorgen.

– Resurstillskottet måste åtföljas av strukturförändringar och en permanent högre prioritering av äldreomsorgen ute i landets kommuner. Den medicinska ledningen och kompetensen måste stärkas, fler geriatriker utbildas, Socialtjänstlagen behöver skärpas, arbetsvillkoren förbättras och omsorgen måste utgå ifrån individens behov. Utan förändrade strukturer, arbetssätt och mer ansvarsutkrävande i äldreomsorgen kommer mer pengar inte att hjälpa för att höja kvaliteten och tryggheten i omsorgen.

i SPF Seniorernas Upprop för äldreomsorgen framgår vilka förbättringar vi vill se i vården och omsorgen av äldre.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>