Praktikertjänst tecknar femårsavtal med Iver
Hem NYHETER Praktikertjänst tecknar femårsavtal med Iver

Praktikertjänst tecknar femårsavtal med Iver

Publicerat av: Redaktionen

Praktikertjänst, Sveriges största privata vårdföretag, har valt Iver som ny leverantör av IT-tjänster. Avtalet sträcker sig över fem år.

Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård, Praktikertjänst, har tecknat ett femårsavtal med Iver avseende leverans av molnmanagerade IT-tjänster för digital arbetsplats, nätverk, utskrift, support och livscykelhantering. Praktikertjänst har fattat ett beslut om att arbeta i en koncerngemensam IT-lösning som ska leva upp till dagens och framtidens lagkrav inom informationssäkerhet och stärka verksamhetens hantering av data. Praktikertjänst har en unik affärsmodell med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Totalt har Praktikertjänst drygt 6 700 medarbetare och omsätter cirka 8,5 miljarder kronor.

– Vi verkar i en bransch med höga krav på säkerhet, vårdkvalitet och ständig utveckling. Som privat vårdgivare i en konkurrensutsatt bransch krävs en enkel och kostnadseffektiv försörjning av tjänster och produkter som stöd för vårdutövares arbete för patienterna. Information och data är en viktig del i det dagliga arbetet med fokus på patienterna och vår egen verksamhet. Här är koncerngemensamma IT-tjänster avgörande för att vi ska ligga i framkant och säkerställa såväl regelefterlevnad som kvalitet, säger Fredrik Ahlström CIO på Praktikertjänst.

– I vår dialog med Praktikertjänst har vi kunnat visa att i vår leverans är relationen i fokus. Vi har en tydlig samverkansmodell där vi genom att samarbeta framgångsrikt snabbt etablerar en hög verksamhetsförståelse. Då kan vi vara en trygg partner samtidigt som vi i nära dialog med Praktikertjänst kan driva innovation kring nya tjänster som effektiviserar Praktikertjänsts verksamhet. Vår verksamhetsförståelse stärks av vår mångåriga erfarenhet av att designa och leverera tjänster till kunder inom vårdsektorn. Jag är trygg i att våra engagerade och kompetenta medarbetare kommer säkerställa en effektiv leverans över hela Sverige och att Praktikertjänst kommer bli en nöjd kund, säger Magnus Furmarker, regionchef på Iver.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>