Prevas och Exseed Health samarbetar inom digital fertilitetsbehandling
Hem NYHETER Prevas och Exseed Health samarbetar inom digital fertilitetsbehandling

Prevas och Exseed Health samarbetar inom digital fertilitetsbehandling

Publicerat av: Redaktionen

Exseed Health håller på att utveckla en digital plattform som kan hjälpa par att uppfylla drömmen om att bli föräldrar.

Prevas och Exseed Health samarbetar inom digital fertilitetsbehandling 2Prevas har utsetts till utvecklingspartner i projektet.

Forskningen visar att kvinnan i ett av fem par har svårt att bli gravid och att i 40 procent av fallen ligger problemet hos mannen. Forskningen visar tyvärr också att män har en tendens att inte testa sin spermakvalitet, bland annat på grund av en stigmatiserad syn på fertilitetsproblem.

Exseed Health driver ett projekt som kan hjälpa dessa par.

– Vi har tagit fram en enkel lösning för att testa en mans spermakvalitet. Den består av en smartphone-app och en liten enhet samt ett personligt anpassat livsstilsprogram som utformas för att hjälpa par att bli föräldrar, säger Morten G. Ulsted, CEO Exseed Health. Med hjälp av kameran i en smartphone och mikroskopet i den lilla enheten kan mannen själv testa sin sperma hemma. Livsstilsprogrammet kan sedan utifrån analysen ge goda råd för hur förändringar i kost och livsstil kan förbättra mannens spermakvalitet.

– Marknaden för fertilitetstjänster uppgår till 40 miljarder dollar per år, men nästan allt fokus läggs på kvinnorna. Det finns nästan ingenting som vänder sig till män trots att det i omkring 40 procent av fallen är manliga faktorer som gör att kvinnan inte blir gravid, fortsätter Morten Ulsted. Med denna lösning ser vi fram emot att kunna hjälpa många par med att uppfylla drömmen om att bli föräldrar.

Utvecklingsprocessen är i full gång och bygger på den senaste forskningen om fertilitetsbehandling.

Prevas Life Science-experter har utsetts att hjälpa Exseed Health att utveckla den lilla enheten.

– Prevas erfarenhet av att utveckla toppmodern elektronik till Life Science-industrin och små energisnåla internet of things-enheter gör dem till den självklara partnern för att förverkliga vår idé, säger Morten G. Ulsted.

I Prevas utvecklingsteam ser man fram emot att bli en del av projektet.

– Vi är mycket stolta över att ha utsetts till utvecklingspartner i det här projektet. Det visar än en gång att Prevas är en kompetent utvecklingspartner för det mycket krävande affärsområdet Life Science. Life Science är ett av våra fokusområden där vi gör skillnad tack vare vår storlek, vår kompetens och våra processer, säger Henrik Møller, direktör för Prevas A/S.

Exseed Healths koncept har tagits upp på Forbes lista över ”start-ups to watch”. Produkten utvecklas i nära samarbete mellan forskare inom fertilitetsbehandling och ledande företag inom eHealth, däribland Prevas och Trifork eHealth. Produkten kommer att lanseras under tredje kvartalet 2018.

Se mer i videon här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>