Prevas satsar inom Life Science
Hem NYHETER Prevas satsar inom Life Science

Prevas satsar inom Life Science

Publicerat av: Redaktionen

Med 30 års erfarenhet av projekt och produktutveckling inom Life Science har Prevas profilerat sig som en kompetent partner i utveckling av medicintekniska produkter.

Prevas satsar inom Life Science 2Nu genomför företaget en dedikerad satsning inom Life Science.

Life Science-industrin utvecklas snabbt och även här är digitaliseringstrenden tydlig där Prevas kompetens har blivit alltmer efterfrågad. Prevas har sedan tidigare marknadsledande lösningar och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik samt automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

Bland Prevas kunder återfinns både större etablerade företag som GE HealthCare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, HemoCue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care men även många mindre företag som exempelvis QuickCool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

– Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftig öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson Product Development Solution Manager på Prevas AB. Redan idag står branschen för cirka 20 procent av Prevas omsättning.

eHealth och mHealth är snabbt växande områden där Prevas är engagerade i flera projekt tillsammans med sina kunder. Det handlar till exempel om olika produkter och tjänster som hjälper konsumenter att diagnostisera sig själva. Tjänsterna stöds av uppkopplade instrument, analys av användardata och molnlagring. Digitaliseringen erbjuder de tekniska möjligheter, samtidigt som människor blir allt mer intresserade av att övervaka sin hälsa. De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara. Prevas kan med sin erfarenhet inom Life Science hjälpa kunder hela vägen från utveckling till certifiering av produkter och tjänster.

Prevas Center of Excellence inom Life Science omfattar cirka 150 ingenjörer och experter. Företagets kontor i Sundbyberg i Stockholm är certifierad enligt ISO13485. Verksamheten kan även erbjuda konsulter och konsulttjänster inom validering och Quality Management både för R&D och produktion med expertkunskap inom GMP, GAMP, IVDR, MDR och ISO13485. Det skapar bra förutsättningar för Prevas att driva utveckling av medicintekniska produkter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>