Sectra får order på IT-lösning för radiologi från amerikanskt barnsjukhus specialiserade inom ortopedi
Hem NYHETER Sectra får order på IT-lösning för radiologi från amerikanskt barnsjukhus specialiserade inom ortopedi

Sectra får order på IT-lösning för radiologi från amerikanskt barnsjukhus specialiserade inom ortopedi

Publicerat av: Redaktionen

Det amerikanska sjukhuset Texas Scottish Rite Hospital for Children beställer IT-lösning för granskning av radiologibilder från medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B).

Sectra får order på IT-lösning för radiologi från amerikanskt barnsjukhus specialiserade inom ortopedi 2Med Sectras molnbaserad lösning får radiologer och kliniker tillgång till ett system med hög systemtillgänglighet samt snabb och säker åtkomst till alla medicinska bilder och svar från en och samma applikation.

Det fleråriga kontraktet med Texas Scottish Rite Hospital for Children omfattar utöver lösningen för att granska radiologibilder, Sectra PACS, även visualiseringsverktyg i 3D, integration med det befintliga journalsystemet samt en webbaserad bildvisare, Sectra UniView. Sectras lösning kommer att användas på kundens sjukhus i Dallas och Plano.

– Både Sectra och Texas Scottish Rite Hospital for Children strävar mot att förbättra utfallet för patienter som behandlas på ortopedkliniker. Vi ser fram emot att få vara en del i den vård som barn i Dallas-området får, säger Mikael Anden, vd för Sectra i USA.

Texas Scottish Rite Hospital for Children är välkända för sin vård av ortopediska åkommor som skolios, klumpfot, missbildningar av händer, höftoperationer, idrottsskador och frakturer, liksom vissa relaterade artritiska och neurologiska störningar och inlärningssjukdomar, såsom dyslexi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>