Hem NYHETER Prisat e-hälsoprojekt fortsätter – ska skapa 1000 nya jobb

Prisat e-hälsoprojekt fortsätter – ska skapa 1000 nya jobb

Publicerat av: Redaktionen

HealthTech Nordic som nyligen prisades av EU-kommissionen som Europas bästa företagsfrämjande projekt får en fortsättning.

Prisat e-hälsoprojekt fortsätter – ska skapa 1000 nya jobb 3Ett nytt projekt med ett nytt sysselsättningsmål om 1000 nya skapade jobb fram till september 2022 tar vid när det nuvarande projektet avslutas vid årsskiftet.

Även det nya projektet har sysselsättning i fokus. Målet är att skapa minst 1 000 nya e-hälsojobb i Öresund-Kattegatt-Skagerack-regionen, det vill säga södra Norge, östra Danmark och sydvästra Sverige. Genom att ge medlemsföretag i HealthTech Nordic avgörande stöd ska deras utveckling påskyndas så att de snabbare ska kunna växa internationellt, och därmed bidra till att skapa bättre hälsa globalt och nya jobb i Norden.

– E-hälsobranschen globalt är i sin linda, men Norden har ett lysande utgångsläge. Med rätt stöd kan de nordiska företagen med sina e-hälsolösningar i världsklass snabbt växa internationellt, och samtidigt befästa Norden som världsledande i den nya e-hälsobranschen, säger Marianne Larsson, projektledare för HealthTech Nordic på Innovation Skåne.

Den internationella dragningskraften för de nya lösningar som medlemsföretagen utvecklat ligger i att de möjliggör ett digitalt paradigmskifte i vården, vilket leder till såväl lägre samhällskostnader som bättre hälsa och högre vårdkvalitet.

Med 277 medlemmar är HealthTech Nordic en av världens största communitys för företag i e-hälsobranschen. Det nuvarande HealthTech Nordic-projektet har sedan 2017 bidragit till att medlemsföretagen skapat 751 arbetstillfällen i den nya branschen, klart fler än de 700 som var målet. En försiktig uppskattning visar dessutom att de jobb som skapats under treårsperioden genererat minst 212 MSEK i skatteintäkter, vilket kan jämföras med projektbudgeten på 54 MSEK.

Det nya projektet i korthet

Mål: 1 000 nya e-hälsojobb i Öresund-Kattegatt-Skagerack-regionen
Tidsperiod: 1 januari 2020 – 30 september 2022
Budget: 62 MSEK
Partners: Innovation Skåne, Invest in Skåne, Sahlgrenska Science Park och SmiLe Incubator i Sverige samt COBIS och Health Tech Hub Copenhagen i Danmark och Norway Health Tech

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>