Hem NYHETER Prostatype Genomics erhåller patent för Prostatype i Kanada

Prostatype Genomics erhåller patent för Prostatype i Kanada

Publicerat av: Redaktionen

Prostatype Genomics AB  kan idag meddela att det kanadensiska patentverket har för avsikt att bevilja Bolaget patent för gentestet Prostatype i Kanada.

Prostatype Genomics erhåller patent för Prostatype i Kanada 3Patentet ”Marker genes for prostate cancer classification” är giltigt till och med oktober 2032.

Fredrik Persson, VD på Prostatype Genomics, kommenterar:

”Kanada är ett av de länder i världen med högst incidens av prostatacancer där behovet av Prostatype® för en bättre och mer selektiv bedömning av enskilda patienter drabbade av prostatacancer bedöms vara stort. Vårt arbete med att stärka Bolagets IP-rättigheter fortsätter enligt plan och det erhållna patentet i Kanada kompletterar den redan starka patentportfölj bolaget innehar. Den redan pågående processen med att ingå samarbete med starka partners i Nordamerika kommer förstås att underlättas av det faktum att vår patentansökan i Kanada nu är godkänd”.

Prostatype Genomics innehar sedan tidigare godkända patent för Prostatype® i Europa, USA, Kina, Japan och Hongkong. Samtliga patent är giltiga till och med 2032 förutom USA där nuvarande patent är giltigt till och med 2034.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>