Qlik utökar samarbetet med Karolinska Institutet (KI)
Hem NYHETERIT-LÖSNING Qlik utökar samarbetet med Karolinska Institutet (KI)

Qlik utökar samarbetet med Karolinska Institutet (KI)

Publicerat av: Redaktionen

Qlik utökar samarbetet med Karolinska Institutet (KI) när universitetet gör stor satsning på datadrivna beslut och visuella analyser

Qlik+Technologies+NASDAQ+IPO+JVP+Jerusalem+dYgM_lb2fP1lQlik® (NASDAQ: QLIK), ledande inom Visual Analytics, meddelar idag att Karolinska Institutet väljer Qlik som strategisk leverantör av beslutstöd. QlikView® kommer att ge många medarbetare möjlighet att följa KIs utveckling genom uppföljning av olika nyckeltal och resultat.

KI valde QlikView för att ge fler medarbetare möjlighet att visualisera information och stärka olika samarbeten, internt såväl som externt.

”Vi är oerhört glada över att Karolinska Institutet, dess studenter och förhoppningsvis blivande Nobelpristagare, väljer att fatta insiktsbaserade beslut med hjälp av oss på Qlik. Att det högst rankade universitetet i Sverige, och det tredje bästa universitetet i Europa* använder en svenskgrundad mjukvara för att fatta goda beslut gör oss fantastiskt stolta”, säger Johan Salenstedt VP Nordic Sales på Qlik.

Så här använder Karolinska Institutet QlikView:

All QlikView-data presenteras i så kallade self-service appar, som är intuitiva och enkla att förstå och dela med andra medarbetare. I apparna kan studenters betyg följas upp och kopplas till närvarograd, andra appar visualiserar aktuella nyckeltal ur ekonomi-, personal- och verksamhetsuppföljningssystem.

  • Studenters resultat och närvaro på grundnivå och forskarnivå kan följas upp och analyseras med hjälp av olika nyckeltal som är product_qlikview-everywherekopplade till Ladok, ett nationellt system för studieadministration i Sverige.
  • En HR-app som är kopplad till personal- och lönesystemet Primula.
  • En övergripande app för hela KIs verksamhet, nu även kopplat till ekonomisystemet Agresso.

Qliks implementationspartner är Enfo.

Om Karolinska Institutet och dess strategi för 2018: En väsentlig del av Karolinska Institutets strategi 2018 är att arbetet med strategin ska ske i hela organisationen. I rektor Anders Hamstens sammanfattning av strategin nämner han att ”bara genom allas medverkan når vi de gemensamma, högt ställda och konkreta mål som anges i strategin”. Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står KI för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Mer info om KI: http://ki.se/start

*) enligt Academic Ranking of World Universities, ARWU, också kallad Shanghai-rankningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>